Támogatás

2024.04.03. 07:00

Esély az életkezdéshez Csepregen - Két évig csak a rezsit kell fizetniük a fiataloknak

Három fiatal párnak biztosítanak kedvezményes lakhatást Csepregen. Az önkormányzat cserébe takarékoskodást kér, illetve azt, hogy legyenek aktív tagjai a városi programoknak.

Horváth László

Az Esély Otthon pályázat keretében Csepregen három 18-35 év közötti fiatal, illetve családtagjai számára biztosítanak kedvezményes lakhatást, amik keretében a rezsit kell megfizetni. A teljesen felújított és bútorozott önkormányzati lakásokba már beköltöztek, a városvezetés átadta a kulcsokat. 

rezsit
 Horváth Gábor alpolgármester, valamint Horváth Zoltán polgármester adta át a kulcsokat Takács Kristódnak és Lőrintz Barbarának. Csak a rezsit kell megfizetniük  
Forrás: Tarsoly Ádám

- Nagy segítség számunkra ez a lehetőség, hogy csak rezsit kell fizetni – mondta Lőrintz Barbara, aki párjával Takács Kristóffal költözött az egyik lakásba.  

– Mindenképpen szeretnénk Csepregen letelepedni, és családot alapítani, ám az ingatárakat, az albérleti költségeket elnézve ez nem egyszerű feladat. Az előttünk álló időszakban, szeretnénk minél többet félretenni. Egyekőre szokjuk az új helyzetet és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy berendezzük új helyüket. Feladat az lesz bőven, de ezt egyáltalán nem bánjuk.

Horváth Zoltán polgármester, kiemelte, a kedvezményes lakhatás ideje maximum két év, és fontos feltétel a csepregi munkahely megléte.

- A fiataloknak a rezsit kell megfizetniük, de célunk, hogy a megtakarításra ösztönözzük őket – tette hozzá a városvezető. – Minden hónapban egy bizonyos összeget kell félretenniük. A program lejártakor a félretett összeget az önálló lakhatásra kell fordítani. A harmadik kérésünk pedig az volt, hogy aktívan jelenjenek a csepregi programokban, a szakmai rendezvényeken, legyenek részesei a város életének. Szorosan együttműködünk a helyi közintézményekkel, ahol önkéntes munkát is vállalhatnak.

A polgármester végezetül hozzátette, keresik annak a lehetőségét, hogy miként lehetne kibővíteni a programot, újabb önkormányzati lakásokat felújítani. Így újabb fiatalok számra biztosítanának támogatást a nagybetűs élet megkezdéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában