Újdonságok

2024.04.14. 16:14

Sétálónappal nyitotta a szezont a borgátai fürdő - Már az önkormányzat üzemelteti - fotók

 Ingyenes sétáló nappal nyitotta meg a szezont a Termálfürdő Borgáta vasárnap. Közel három évtized után ismét az önkormányzat üzemelteti a strandot és a kempinget, számos újdonsággal is készülnek kicsiknek és nagyoknak. 

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Hatalmas zöldterület, árnyékot adó fák, kellemes vízhőmérséklet, családias hangulat - Gőcze Zsanett Borgáta polgármestere szerint ezek a legnagyobb előnyei a borgátai fürdőnek. Ebben látják a lehetőséget és ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy az előző bérlő szerződésének lejárta után visszaveszik az üzemeltetés jogát, e célból nonprofit Kft.-t is alapítottak és egyben tíz helybeli-környékbeli lakosnak munkát is biztosítottak.  

Tima Ferenc nyolcszoros magyar bajnok atléta, olimpikon Borgátán született, itt tette meg az első lépéseit, sokat edzett, ahhoz, hogy a legmagasabb szintet elérje a sportágban. Az ő példája szerint állunk most itt. Megtanultuk az első lépéseket, edzésben tartjuk magunkat, és kitartóan dolgozunk tovább a céljaink érdekében - fogalmazott köszöntőjében a település polgármestere a vasárnapi sétálónapon. Ez egyben szezonnyitó is volt: ha az időjárás engedi, április 15-október 15. között várják a fürdőzni és kikapcsolódni vágyókat.  

Több új turisztikai attrakcióval készül az önkormányzat: korszerűsítették a mosdókat és az öltözőket, a parton kialakítottak egy homokos részt, továbbá minigolfpálya, strandröplabdapálya, lengőteke és ugróiskola létesült.   

- Kapja itt meg mindenki mindazt a nyugalmat, harmóniát, pihenést, ami a mindennapi életből kiszorul. Legyen együtt itt unoka, nagyszülő, szülő, fiatal - békében és boldogságban - zárta gondolatait Gőcze Zsanett, aki egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik kivették a részüket az elmúlt félév munkájából. Az esemény részt vett Szijártó László, a Vas Vármegyei Közgyűlés Területfejlesztési Bizottság elnöke. A fürdő és kempingnyitást papi áldással pecsételték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában