Ágh Péter vezetésével

2024.04.06. 20:38

Több mint húsz vasi településen szedték össze a közutak mellé kiszórt szemetet - fotók

Több mint húsz vasi településen szedték össze a közutak mellé kiszórt szemetet szombaton. Sajnos, az önkénteseknek még mindig volt dolguk. Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője Uraiújfaluban segített be.

Horváth László

Fotó: Ohr Tibor

Tenni akaró uraiújfaluiak gyülekeztek a napsütéses szombaton reggel a település központjában. Szép számmal gyűltek össze, hogy összeszedjék a külterületi utak mellett szétszórt szemetet. A „Vesszen minden útszéli szemét” akciót először 2020-ban hirdették meg, a kezdeményezéshez idén több mint húsz vasi település csatlakozott. A fővédnök, aki tevékenyen kivette a részét a munkából, Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője volt.

szemétszedés
Ágh Péter a szemétszedésből is kivette a részét
Fotó: Ohr Tibor

- Sokadik éve szervezik a szemétgyűjtési akciót Uraiújfaluban és a csatlakozó településeken – mondta Ágh Péter. - Keszeiné Jancsó Marietta polgármesternek köszönet jár a kezdeményezésért és a szervezésért! Hálás vagyok mindazoknak az önkénteseknek, akik részt vettek az akcióban, és szebbé tették a környezetüket. Egy ilyen eseménynek mindig figyelemfelhívó, szemléletformáló jellege is van. Ezúton is arra kérünk mindenkit, ne szemeteljen, vigyázzunk a természetre. Jó hír, hogy a polgármester szerint évről évre csökken a megtalált szemét mennyisége. De, ez még így sok.

Ágh Péter a munkából is kivette a részét, a látottakat, tapasztaltakat megosztotta lapunkkal. – Most leginkább sörös-, energiaitalos dobozokkal, PET palackokkal találkoztam. Bízom abban, a jövőben senki sem fog úgy megszabadulni a felesleges tárgyaitól, hogy kidobja az autóból - közölte.

Keszeiné Jancsó Marietta elmondta, meglepő módon a közutak mentén autógumival és építési törmelékkel idén nem találkoztak. Azokat, sajnos beljebb, az erdős részeken tették, teszik le.

- Az akció célja a környezet szépítése, szeméttelenítése mellett az is, hogy hosszuk közelebb a szomszéd településen élőket, ismerjük meg jobban másikat - tette hozzá a lelkes faluvezető. – Így, ahol lehetett a szemétszedők egymással szemben indultak el, majd a faluhatárban találkoztak, aztán megvendégelték egymást.

A szomszéd faluban, Vasegerszegen két csapat indult útnak. Németh József arról tájékozatott, egy nagy utánfutónyi szemetet szedtek össze a helyiek. 

Vasasszonyfa is csatlakozott:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában