Helyi közélet

2024.05.09. 09:00

A legerősebb tűzoltók a szombathelyi Fő téren

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-i szombathelyi versenyre már lehet jelentkezni.

Vaol.hu

A TFA-FCC Hungary – Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóverseny nemcsak magyar, hanem nemzetközi viszonylatban is igazi megmérettetés. Állóképesség, kitartás és koncentráció is kell ahhoz, hogy a sportolók teljes védőfelszerelésben, időkeretek között teljesítsék a speciális versenypályát – írja honlapján a vasi katasztrófavédelem. 

A tavalyi évhez hasonlóan a nemzetközi viadal helyszíne ismét a Fő tér lesz. A versenyre nők és férfiak is jelentkezhetnek, legyen szó hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltókról. A TFA (Toughest Firefighter Alive) indulóinak – az elmúlt évektől eltérően – idén egyetlen versenypályára kell összpontosítaniuk, az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatokkal kell megküzdeniük. 

A próbatételek között szerepel 12 méter magas állványra feljutás, gerendadarab kalapálása, úgynevezett C sugárral célba lövés, majd, már erejük fogytán, egy 80 kilogrammos bábut is be kell húzniuk a célba. A versenyt idén is kísérőprogramok színesítik. Szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában