Gyász

2024.05.21. 16:13

In memoriam Labritz Béla

Vaol.hu

Forrás: VN

Szívünkben hatalmas a fájdalom. Szeretett barátunk, Szentgotthárd alpolgármestere, Labritz Béla váratlan halálának híre sokként érte az egész várost, s még most sem hisszük el, hogy soha többé nem találkozunk vele a boltban, az utcán, a hivatalban, vagy a Rába-parton. Barátaink, szeretteink elvesztését mindig nehéz feldolgozni, de különösen így van ez Labritz Béla esetében, aki a város köztiszteletben álló és mindenki által szeretett, igazi lokálpatriótája volt. Ő az a képviselőtársunk, aki az elmúlt 22 évben a döntéseknél szinte mindig a szívére hallgatott. Igazi együttérző, a mások problémáját a saját lelkében is megélő városvezető volt.

Közéleti és környezetvédő munkája kapcsán megyeszerte ismerték, de mint zenész is népszerű volt: az Albatrosz zenekar alapító tagjaként 40 éve szórakoztatta a nagyérdeműt. Aligha találunk olyan vasi települést, ahol ne emlékeznének jó szívvel azokra a bálokra, esküvőre, amelyeken ő zenélt. Zenei tehetségét kisebbik fia, András örökölte, akire mindig mérhetetlenül büszke volt egy-egy fellépése alkalmával. A testületi ülések után büszkén mutatta nagyobbik fia, Péter családjának fotóit, az unokákról mindig meghatódva beszélt. Néhány héttel ezelőtt említette, hogy szeretett feleségével, Ilivel együtt a nyugdíjas éveik alatt nyugodtan mehetnek koncertekre, kirándulni és számos utazást is terveznek a közeljövőben… Szeretett élni, szerette a körülötte élőket, energiája, kedvessége, közvetlensége mindenkire hatással volt.

Sokszor ugrattam azzal, hogy a te nagy szíved még az arcodon is látszik, merthogy Labritz Béla barátom arcán, jól látható helyen, egy tökéletes, kis szív alakú anyajegy volt. Amiben hitt, amiért dolgozott, az mind a városért, a közösségért volt. Munkásságát nem hagyjuk feledésbe merülni. Emlékezzünk rá szeretettel - jellegzetes hangja, nevetése sokáig velünk marad.

Tisztelt Alpolgármester Úr, Kedves Béla barátom – talán látod valahol, hogy az egész város egy emberként búcsúzik tőled.

Isten Veled.

Huszár Gábor

polgármester

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában