Közlekedési kultúra

2024.05.14. 07:00

Kultúr-rally és akadálypálya a legkisebbeknek a Fő téren

A Közlekedési Kultúra világnapjára izgalmas programokkal készült kicsiknek és nagyoknak a a Közlekedéstudományi Egyesület Vas Megyei Területi Szervezete és a Vas Vármegyei Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Csabai Bernadett

Forrás: Közlekedéstudományi Egyesület

Ralliztak a legkisebbek a Fő téren

A Közlekedési Kultúra Napjára izgalmas programokkal készült kicsiknek és nagyoknak a Közlekedéstudományi Egyesület Vas Megyei Területi Szervezete és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Kismotoros és futóbiciklis felvonulás, kerékpáros akadálypálya, rendőrségi, tűzoltó és útellenőr járművek bemutatója. Széles volt a paletta a Közlekedési Kultúra Napján a szombathelyi Fő téren. Az eseményt a Közlekedéstudományi Egyesület Vas Megyei Területi Szervezete és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezte, a résztvevők nemcsak szórakoztak, de hasznos ismeretekkel is gazdagodtak.

A rendezvény lényege a gyermekek közlekedési edukációja, hogy minél hamarabb felhívjuk a figyelmet arra, hogyan kell szabályosan és biztonságosan közlekedni, ezért van a kis akadálypálya, láthatósági karpántokat osztogattunk és játékos feladatokkal is készültünk - tudtuk meg Szabó Esztertől, a Közlekedéstudományi Egyesület Vas Megyei Területi Szervezetének titkárától.

A rendezvény reggel kilenc órakor kezdődött, amikor is a kisebbeknek szóló kismotoros és futóbiciklis felvonulás indult útjára. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a teret, és vidáman hajtották végig a kis járműveiket a Fő tér környékén. Mindenki éremmel, kis ajándékkal térhetett haza.

A kerékpáros ügyességi pálya szintén nagy népszerűségnek örvendett, hiszen minden korosztály kipróbálhatta ügyességét és egyensúlyérzékét. A játékos feladatok és a KRESZ-tesztek pedig lehetőséget adtak arra, hogy a résztvevők játékos formában mélyítsék el közlekedésbiztonsági ismereteiket.

Az esemény különlegességét azonban a közúti és tűzoltósági járművek bemutatója adta. A gyerekek személyesen is megismerhették ezeket a járműveket, és még kérdéseket is tehettek fel az ott dolgozóknak, hogy jobban megértsék a közlekedést segítő szervek munkáját. A Közlekedési Kultúra Napja egy remek lehetőség volt arra, hogy közösségi élményben legyen része mindenkinek, és hogy hasznos ismereteket szerezzenek a közlekedés területén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában