Helyi közélet

2024.05.07. 13:00

Számíthatnak rájuk a bajban

Perenye Település Önkéntes Mentőcsoportja az újraminősítését szerezte meg, míg Gencsapátiban és Gyöngyösfaluban új mentőcsoportok alakultak egy gyakorlatot követően, május 3-án

Vaol.hu

Mint az a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent, a mentőcsoportok ezentúl a vármegye hivatásos tűzoltóinak munkáját segítik az olyan tömeges események idején, amikor a tűzoltó erők leterhelten végzik munkájukat. Előnyük a helyismeret, ami a baj óráiban nagyban hozzájárul a károk mielőbbi felszámolásához, a lakosság védelméhez és az eredeti helyzet visszaállításához. Mint leírják, Perenyében 2019-ben alakult meg a helyi mentőcsoport, a tagok azóta is rendszeresen részt vettek helyi víz- és viharkárok felszámolásában. Pénteken egy újraminősítő gyakorlaton tehettek tanúbizonyságot képességeiről. A feladatokban és a feltételezett helyzeten alapuló (víz)károk felszámolásában további két település, Gencsapáti és Gyöngyösfalu újonnan alakult mentőcsoportjai is részt vettek. A feladatok végrehajtása Gyöngyösfaluban történt. A feladat végrehajtásában közel hatvanan vettek részt. A feladatokat a mentőcsoportok szakszerűen hajtották végre, ezért a minősítő bizottság a látottakat megfeleltre értékelte. Ezzel a vármegyében lévő mentőcsoportok száma már 64-et számlál – tájékoztat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában