Gyereknapra

2024.05.26. 10:25

Tízezer léggömbből épült föl a színes tengervilág a celli KMKK-ban - A milánói lufidekor-olimpia aranyérmesének irányításával

A gyereknap alkalmából lufiszobrokból tengeri mesevilág épült a celldömölki KMKK aulájában, a CSÖCE szervezésében. Az egyesület a milánói lufidekor-olimpia aranyérmesét, Nagy Mariannt hívta meg a lufis mesevilág létrehozására. A kb. tízezer léggömbből álló bemutató egy hétig várja a látogatókat.

Ölbei Lívia

Mesés tengervilág a KMKK aulájában. Egy hétig nyitva tart

Fotó: Giczi Sándor

Magyarországon május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyereknapot. Tegnap a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület tagjaival közösen vártuk a gyerekeket és minden érdeklődőt a gyermeknapi programra. A művelődési központ előtti téren a Csodálatos tengervilág című rajzpályázat eredményhirdetésével vette kezdetét a rendezvény - adta hírül Fehér László polgármester. A rajzpályázatra 132 változatos pályamű érkezett, melyeket a művelődési központban kiállított tenger tematikájú lufi installáció részeként tekinthet meg mindenki. 

Lufikból a tenger a KMKK-ban. A háttérben a rajzpályázatra érkezett alkotások
Fotó: Giczi Sándor

A körülbelül tízezer léggömbből álló dekoráció a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár aulájában még legalább egy hétig ingyenesen látogatható, naponta 10 és 18 óra között. A lufidekort Nagy Mariann, a lufidekor-olimpia aranyérmese és barátai készítették, akik Miskolc és Budapest mellett Olaszországból és Ausztriából is érkeztek segíteni. A bemutató megszervezésében közreműködött dr. Petykó Csilla, Celldömölk díszpolgárának, Kiss Péternek az özvegye. A szombati programban  csillámtetoválás, portrérajzolás, ugrálóvár és szabadulószoba is várta a gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában