Gyereknap

2024.05.25. 17:00

Újabb kívánság teljesült - Pár órára katona lehetett Leventéből - fotók

Katona szeretett volna lenni a hétéves Gasparics Levente, akinek kívánságát a nagymamája közvetítette szerkesztőségünkbe. A Magyar Honvédség örömmel teljesítette a kérést.

Merklin Tímea

Forrás: Unger Tamás

Levente Chernelházadamonyán él, Bükre jár iskolába, most elsős, már a farsangon is katona volt. A honvédségi programra a szüleivel és a nagymamájával érkezett. A nagypapa, aki egyébként harckocsizó volt, sajnos nem tudott eljönni az alkalomra. A kisfiú egészen a bejáratig nem tudta, hova jön, nagyon megilletődött, amikor felsorakoztak a fogadására a katonák.  Kézen fogták, málhamellényt, sisakot adtak rá, a kezébe fegyvert kapott. Mindezt hamarosan le is tette, mert túl nehéznek bizonyult. Mert bizony bújni kellett az álcaháló alatt, gránátot keresni, átmászni az akadályon, futni a ládáért, azt kúszva vinni – jobb volt a súlyos felszerelés nélkül. 

Gorza Zsigmond ÖKSZ közkatona megmutatta neki a gyalogsági ásó összeszerelését, hogyan kell pisztollyal lőni, milyen a támadás és védekezés egy terepasztalon. Buza Rómeó ÖTT szakaszvezető, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője (Buza Rafael ÖTT szakaszvezető ikertestvére, mindketten sportszázadosok) tartott egy kis ökölvívás gyakorlatot. Levente airsoft fegyverrel célba lőhetett, és miután szitává lyuggatta a célalakot, a lőlapot minden jelenlévő katona aláírta, hogy tanúsítsa a teljesítményét, és haza is vihette. A nagymama azt mondta, bekeretezteti ezt számára emlékül. Végül tiszteletbeli közkatonává fogadták Leventét és ajándékcsomagot kapott. A kisfiú kívánságának teljesítése a MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred Poppr Emil 83. Területvédelmi Zászlóalj és a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda együttműködésével valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában