bőséges kínálat

2018.05.18. 08:26

A pünkösdi hosszú hétvége vasi programjai

Nem kell az unalomtól tartania azoknak, akik programot keresnek a pünkösdi hosszú hétvégére.

vaol.hu

Fotó: shutterstock

Május 18. Péntek

Szombathely. Bartók Terem: 17 órakor a Paragvári Utcai Általános Iskola tanévzáró hangversenye.

Végállomás Klub: 20.30-kor nagyszabású hip-hop party veszi kezdetét. Ellátogat Szombathelyre Magyarország No.1 rappere, azaz ESSEMM ontja a rímeket az este folyamán. A hangulatot izzítja Bokor és a Sweetland, a fellépések előtt és után pedig DJ. Markito pörgeti a lemezeket.

 

Szombathely. Weöres Sándor Színház, stúdiószínpad: 11 órakor Minden dolgok könyve címmel, a Reményik Suliszínház előadása, tanmese 10-12 éveseknek. 14 órakor Gyerekek a színpadon, a Reményik Kortárstánc-műhely és a Soltis Lajos Színház Gyermekstúdiójának műsorai: Jótett helyében … táncjáték alsó tagozatosoknak. A kőbarát legendája, mesejáték 3–5. osztályosoknak.

Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem: 19 órakor David Auburn: Egy bizonyítás körvonalai színmű. Egy új, zseniális matematikai képlet mindent megváltoztat. Amit hittünk, vagy tudni véltünk, most megkérdőjeleződik. Kiben bízhatunk? Ki őrült és ki zseni? Vajon a szerelem segít dönteni? David Auburn darabja egy pszicho thriller izgalmával vezet minket a meghökkentő végkifejletig.

Szombathely. Fő tér: 12 órakor Quadrille Európai táncfesztivál.

Herényiek Háza (Béke tér 1.): 18 órakor Őseink példáján című kiadvány bemutatója. A kiadványt az érdeklődők figyelmébe ajánlja: Szekér Tamás elnök.

Május 19. Szombat

Agora – Művelődési és Sportház: 9–12 óráig Kézműves kuckó. Téma: szélzsák.

ŐrvidékHáz (11-es Huszár út 40.): 10 órától Családi civil nap. Családi váltóverseny – Célba dobó verseny – Zsákban futás – Szétrúgó verseny. Ugrókötél és ugrórúd gyakorlatok – Darts verseny (felnőtteknek). 12 órakor ebéd. 13 órakor „Leo” Karate-do SE bemutatója. 14 órakor Moa hastánccsoport bemutatója. 15 órakor Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete Kutyás vakvezetés.

Agora – Művelődési és Sportház: 17–20 óráig Sissonne-gála.

Kiszsidány. Rendezvénytér, Kiszsidány-forrás: 8 órától Falunap, 15 órától forrásrámolás.

Május 20. Vasárnap

Szalafő. Pityeszer: Pünkösdölő Pityerszeren. 10–17 óráig Kézművesek, őstermelők kirakodó vására. Íjászkodás, játszóház. Az Őrségi Népi Műemlékegyüttes bemutatása szakvezetéssel. 10 órakor Séta az európai bölényekhez, és eurázsiai vadlovakhoz. 12 órától Őrségi kerek-perec készítés. 13 órakor A Harisnyás Pipik újabb találkozója a gyerekekkel. Ezúttal a bébicsőszök izgalmas nyári kalandozásra csábítják a gyerekeket. Jurina Bea és Kovács Kata interaktív zenés gyerekműsora a pajtában. 14 órakor Gyógynövényismereti túra.

Cák. Tűzoltó szertár: 10–18 óráig X. Kőszeghegyaljai nyitott pince nap.

Kőszeg. Chernel-kert: 14 órakor Milyen virág nyílik itt? – vezetett séta a Chernel kertben.

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Pünkösdi ünnepi istentiszteleti rendje a következő: Vasárnap 10 órakor és 18 órakor lesz istentisztelet, hétfőn 10 órakor családi jellegű istentisztelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában