Ilyen tortát még nem látott!

2018.09.21. 07:00

Befejeződött a bükfürdői csapadékvíz-elvezetési projekt első üteme

Mintegy 420 millió forintból rendeződött a vízelvezetés a bükfürdői városrészen, a Termál körúton, jól vizsgázott a rendszer az elmúlt hetekben.

Vas Népe

Patányi Gergely, dr. Németh Sándor, Ágh Péter és dr. Kondora Bálint csapadékvíz-elvezető csövet formázó tortát vágott fel

Fotó: Ohr Tibor

Közösségi forrás, állami szerepvállalás, megyei koordinálás, helyi megvalósítás – sorolta az összefogást hangsúlyozva a most zárult projekt kapcsán Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. A bükfürdői csapadékvíz-elvezetés fontos láncszeme a település fejlesztésének – és további hasonló sikerekben bízik, mondta még a képviselő.

A csapadékvíz-elvezetés 208 ingatlant érint, a munka dandárja a föld alatt volt, az ingatlanok előtti felújított hidak jelzik az elvégzett munkát – mondta a fejlesztést méltatva dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

 

A Településfejlesztési operatív programból, az adósságkonszolidációban részt nem vett települések állami támogatásából, valamint önerőből valósult meg a fejlesztés – részletezte a 420 millió forintos fejlesztésről dr. Németh Sándor, Bük polgármestere a projektzárón. Azt mondta, hogy az infrastruktúra az első, amelyre a városfejlesztési stratégia három pillére épül: a turizmus, az ipar és a közszolgáltatások. Azt is mondta, hogy látványosabb építkezésre is költhettek volna, de felelős döntéssel olyan beruházás valósult meg, amely jó alapot ad további fejlesztésekhez. A csapadékvíz-elvezetési rendszer jól vizsgázott az elmúlt hetekben – köszönte meg a kivitelező munkáját a polgármester. Bükfürdő településrészen régóta probléma volt a csapadékvíz-elvezető hálózat hiányossága: elavult volt már a rendszer, ezért a házak alá és a vezetékek köré folyt el a csapadékvíz – eddig.

A Termál körúton a hálózat az út nyugati oldalán épült ki, a közút és a járda között, arra átkötötték a közút területén található összes meglévő víznyelő aknát. Az új rendszer a Répce patakba vezeti a csapadékvizet.

Dr. Németh Sándor polgármester emlékeztetett még, hogy újabb nagyszabású fejlesztések előtt áll a településrész: egyrészt a fürdő beruházásait említette, másrészt az önkormányzat gyógyhelyfejlesztésre elnyert egymilliárd forintját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában