Egyszerűsítés a fő irány

2018.10.16. 20:52

Tájékoztató fórum a civil területet érintő célokról

Januártól egyszerűbben pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA) – erről is szó volt a Civil Info – NEA 2019 országos tájékoztató tegnapi rendezvényén.

Tóth Kata

Több mint 61 ezer civil és nonprofit szervezet működik Magyarországon, 1729 Vasban – egyesületek, alapítványok, szövetségek képviselőit köszöntötték tegnap a Civil Info – NEA 2019 országos tájékoztató Vas megyei állomásán. A megyeháza dísztermében a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályát dr. Kecskés Péter főosztályvezető mutatta be – a civil ügyek átkerültek ugyanis a Miniszterelnökséghez. Szólt a civil szervezetek előnyeiről, az általuk gyakran jelzett problémákról, majd előadás hangzott el a területet érintő célokról (például az értékteremtő civil tevékenység előmozdítása, az adminisztrációs terhek csökkentése, magas szintű szolgáltatások nyújtása) és jogszabályokról.

 

A résztvevőket a helyi, vagy területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatásáról, valamint a NEA 2019-ben bevezetendő egyéb változásairól is tájékoztatták a road show-n gyakorlati bemutatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában