Buli van!

2017.09.29. 19:56

BULI VAN! A legfrissebb Vas megyei zenei hírek

Megtudhatja, mik a legfrissebb hírek a Memphisbelle, Kinek Beszélsz Te?!, Sinking Heroes, Age of Agony, Plazmabeat háza táján. Jánosházára érkezik hamarosan a Kelemen Kabátban. A Kowalsky meg a Vega dupláz Szombathelyen.

Gyuricza Ferenc

k

Visszapörgetett idő

SZOMBATHELY Új videóklippel jelentkezett a könnyed popzenét játszó szombathelyi Memphis Belle. A zenekar a tavalyi bemutatkozó, Cabinsize című nagylemezén még angolul hallható If I Could Do It All Again dalhoz készített magyar szöveget, a klipben már ez a verzió szerepel. Az Egy nap című dal arról szól, hogy mit lehetne másképp tenni, ha vissza tudnánk pörgetni az időt. Az Újvári Tímea énekesnővel (képünkön) az elmúlt esztendőben sikeresen bemutatkozott zenekar tagjai szerint aki átélt már nehéz vagy kilátástalan helyzeteket, az nagyon is jól tudja, hogy utólag minden tisztábban látható, s érthető. Az Egy nap nemcsak videóklip formában, hanem digitális kislemezen is elérhető, ez utóbbin szerepel még a zenekar első magyar nyelvű dala, a Bőröndbe zárt világ is.

MemphisBelle

Hat év után a Végállóban

SZOMBATHELY Az év elején az alapító dobos, Kovács Balázs távozása miatt kényszerű tagcserén esett át az old school, azaz régi típusú death-metalt játszó Age Of Agony. A műfajának legjobb hazai formációja azóta a júliusi körmendi V. Total War fesztiválon tartotta meg első koncertjét az új tagként csatlakozó Schönberger Zoltánnal, s ezen a hétvégén ismét visszatérnek Vas megyébe. Holnap, hat év után újra a Végállomásban zenélnek: egy extrém metal estnek lesznek az első számú fellépői. A 20 órakor kezdődő koncert további közreműködői a black-metalos KomorRomok, valamint az ugyancsak old school thrasher Fanatic Attack lesznek.

Két magyar, két osztrák punk-rocker

SZOMBATHELY A punk-rock műfajának két hazai és két osztrák képviselője randevúzik egymással és a közönséggel ma este a Végállomásban. A várhatóan 20 órakor kezdődő rendezvényen a hazai színeket két szombathelyi csapat, a 2011 óta létező street-punker Kinek Beszélsz Te?!, valamint a képünkön is látható Sinking Heroes képviseli. Utóbbi immár 12 éve, vagyis 2005 szeptembere óta ontja dalait a rajongóira. A műfaj osztrák képviselői közül pedig egy 2006-ban alapított bécsi antirasszista csapat, a Dead City Radio, valamint egy grazi formáció, a DeadEnds lép még színpadra.

Jön a Kelemen Kabátban, de az R-Go is

JÁNOSHÁZA Negyedik alkalommal rendezi meg almafesztiválját a település, s ahogy a korábbi években, most is több koncert, illetve zenés fellépés színesíti a holnapi programot. 15 órakor Postás Józsi szórakoztatja a közönséget, 18 órától a Kelemen Kabátban ad koncertet, majd 20 órától Szikora Róbert és az R-Go mutatja be dalait. A nap házigazdája a Sing Sing volt énekese, a rádiós műsorvezető Abaházi Csaba lesz.

Kowalsky meg a Vega

Két koncertet is ad a Kowalsky meg a Vega Szombathelyen

SZOMBATHELY Október 6-án, azaz jövő pénteken ad koncertet a Cinema Caféban a napokon belül új albummal jelentkező Kowalsky meg a Vega. A rendezvény iránt akkora volt az érdeklődés, hogy hetekkel ezelőtt elfogyott rá minden jegy, így a zenekar egy ráadáskoncertet is ad, méghozzá a megelőző napon, azaz október 5-én, 20 órától. Értelemszerűen ez utóbbi helyszíne is a Cinema Café lesz.

Plazmabeat

Hatodik klippüket forgatját

SZOMBATHELY Nagy titkolózás mellett igen komoly munka folyik a Plazmabeat háza táján, a népszerű vasi popduó új videóklipet készít. Egyelőre ennél több nem szivárgott ki a csapat boszorkányműhelyéből, így azt sem tudhatjuk, melyik dalra készül a klip és mikor jelenik meg, ám a csapat tagjai annyit azért elárultak, hogy nem kapkodják el a felvételeket, hiszen minőségi, látványos alkotással kívánnak előrukkolni. Grag és Niki párosa 2011 óta dolgozik együtt, az első közös videóklipjük, a Lelkünk könyvei pedig öt évvel ezelőtt, szeptember közepén jelent meg, majd szép sorban további négy követte. Jelenleg a hatodik klipen dolgozik a Plazmabeat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában