Érdekes

2017.09.13. 21:47

Kulisszatitkok: a Weöres Sándor Színház beenged a színfalak mögé!

SZOMBATHELY A kíváncsi természetű nézőhöz szólnak a Weöres Sándor Színház szombati programjai. 20 órától nyitnak a kapuk, jegyfoglalás szükséges.

Pintér Viktória

A színház az átváltozás világa: kukkantsunk be! Fotó: Unger Tamás

Mindig különleges esemény, ha egy olyan hatalmas csodatár, mint a színház, kinyitja azokat az ajtókat is, amelyek mögé amúgy a közönség nem láthatna be. Műhelytitkokból most előadás lesz. 20 órától – egy kis képes időpörgetéssel – végignézhetjük a tízéves Weöres Sándor Színház évadait. Apró, jól elkapott pillanatok adnak egy évtizednyi látleletet.

A színház az átváltozás világa: kukkantsunk be! Fotó: Unger Tamás

Mindig különleges esemény, ha egy olyan hatalmas csodatár, mint a színház, kinyitja azokat az ajtókat is, amelyek mögé amúgy a közönség nem láthatna be. Műhelytitkokból most előadás lesz. 20 órától – egy kis képes időpörgetéssel – végignézhetjük a tízéves Weöres Sándor Színház évadait. Apró, jól elkapott pillanatok adnak egy évtizednyi látleletet. Aztán a kulisszák mögött kalandozhatunk, megannyi színész színpadra lépés előtti pillanatai vibrálnak ezekben a köztes terekben. Ezzel párhuzamosan – ha jól figyelünk – elkaphatjuk, hogy készül a színész karaktere, hogyan változik, alakul át egy pillanat alatt a smink- és fodrászstúdióban, hogyan nyeli el a jelmeztár, hogy aztán egy másik figuraként engedje majd a színpadra. Talán az egyik legizgalmasabb program 20.45-kor kezdődik: beléphetünk egy Mohácsi-darab próbájára. A készülődés misztikája, az átalakulás folyamata itt érhető tetten igazán.21.15-től a színház művészeinek hangja kap főszerepet, ugyanis kezdődik majd a Felolvas, ó! És a közönség, lám, újra ámulatba esik. 22 órára közös átölelő akciót hirdettek: látványban is szeretnék kifejezni azt, hogy a nézők és a színészek, a kellékesek, az adminisztratív és a technikai személyzet együttesen szükségesek az olyan organikus létesítmények életben tartásához, mint a színház.A záróakkordokat 22.30-tól a Mágikus Mintha színészzenekartól hallhatjuk, akik nem bánják, ha beülünk velük néhány nótára a Krúdy klubba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában