Civil

2017.12.07. 09:47

Ikervárról több versmondó került az országos döntőbe

Kiválóan szerepeltek a Vas és Zala megyei versmondók a „legjobbak gáláján” Budapesten. Valamennyien Ikervár „érintésével” jutottak el ide, mely település a térség szavalóinak tehetségpontja.

Civil Tudósítónktól

Baldauf Ábel arany minősítésű versmondó felkészítőjével Takács Ferenccel. Fotó: Pásti József

 

Baldauf Ábel arany minősítésű versmondó felkészítőjével Takács Ferenccel. Fotó: Pásti József

Az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház által szervezett és rendezett Ikervári Versünnep tizenegy éve a Regösök húrján országos vers- és prózamondó verseny regionális döntője, válogatója is egyben. A térség szinte egyetlen olyan versmondó versenye, ahonnan a legjobbak számára egyenes út vezet az országos döntőbe.

Poór Patrik arany minősítű versmondó felkészítőjével Pástiné B. Gabriella tanárnővel. Fotó: Pásti József

A művelődési ház a felnőttek mellett a gyermekek tehetséggondozásában is eredményes. A tavaszi ikervári regionális versenyről – ahol három megyéből vettek részt diákok – két kategóriában összesen nyolc versenyző került a Magyar Versmondók Egyesülete által szervezett, és a TEMI Fővárosi Művelődési Házban lebonyolított döntőbe. Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke a „legjobbak gálájának” nevezte a rendezvényt, ahol már nem a minősítés a meghatározó. Az ország legjobb versmondóinak találkozóján hajszálnyi a különbség a kiosztott arany, ezüst és bronz elismerések között. Az Ikervárról továbbjutott vasi és zalai versmondók és felkészítőik is elégedetten térhettek haza, hiszen öt fiatal zárta a megmérettetést nagyon szép eredménnyel. Poór Patrik arany (Zichy Antónia Általános Iskola Ikervár – felkészítője Pástiné Berzlánovich Gabriella), Baldauf Ábel arany (Nádasdy Tamás Általános Iskola, Sárvár – felkészítője Takács Ferenc), Szabó Anna ezüst (Gárdonyi Géza Általános Iskola Sárvár, felkészítője Rumplerné Jakics Erika), Szép Gerő ezüst (Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium Zalaszentgrót – felkészítője Belinszky Bernadett Judit), Horváth Réka pedig (Gárdonyi Géza Általános Iskola Sárvár – felkészítője Rumplerné Jakics Erika) bronz minősítést kapott.

Szabó Dóra országos ezüst minősítés- felkészítő Rumplerné Jakics Erika. Fotó: Szabó Krisztián

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában