Bérleten kívül

2018.01.26. 07:00

Weöres Sándor Színház: ügyfeleket fogad a bank

Czukor Balázs új kortárs előadása egy bank életét mutatja be. Premier: péntek este a Márkus Emília teremben.

Lutor Katalin

Avass Attila és Bánfalvi Eszter a Home Bank egy jelenetében. Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

Fotó: sdfvsdfvsdfvsd

Egy előadás nem mindig dolgozik kész szövegkönyvből. Czukor Balázs rendezésében hasonlóképp indult a Home Bank is. A szöveg, a szerepek, a viszonyok a próbák alatt bontakoztak ki.

Avass Attila és Bánfalvi Eszter a Home Bank egy jelenetében. Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

Az előadásba meghívást kapott Kazári András színészhallgató is, aki korábban a celldömölki Soltis Lajos Színházban is játszott. Neki igazán új a Czukor-módszer. Ám korábbi rendezésekben, például a Mágnás Miska helyi változatában már többen kipróbálhatták, milyen is igazán részévé válni egy darabnak. Mikor színész, dramaturg, rendező és asszisztens együtt írják, együtt alakítják. Úgy kezdik el, hogy minden sora meglepetés. Amit biztosan tudunk: az előadás egy bankban játszódik. Szereplői a bank dolgozói és a mindig aktuális problémákkal betérő ügyfelek. Ők valójában: Alberti Zsófi, Avass Attila, Bajomi Nagy György, Bálint Éva, Bánfalvi Eszter, Csonka Szilvia, Dunai Júlia, Endrődy Krisztián, Fekete Linda, Horváth Ákos, Kazári András, Orosz Róbert, Trokán Péter, valamint Bors Gyula és Jenei Ági.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában