Fotóklub

2018.04.03. 07:30

Lencsevégre kapja a valóságot a körmendi 3F-K

Sok értéke van a városnak: kisközösségek, civil szerveződések gazdagítják. Pezsgő az egyesületi élet, ezek sorából is kiemelkedik szellemi műhelyként a 3F-K Fotóklub.

Kozma Gábor

A fotóklub tagjai Bebes István polgármesterrel (hátul középen) a megnyitó után Fotó: Csurilla Ildikó

Megnyitó

Legutóbb az elegánsan hűvös, kastélybeli Sala Terrenában mutatkozott be a csapat a Lencsevégen című, hetedik tárlatán. Bedőcs Gyula, Benkő Bea, Fekete Tamás, Jámbori Tamás, Jene Sándor, Károlyi Barnabás, Lakosi Miklós, Pál János, Tóth Tünde, Vilics Eszter, Vörös Péter, Wagner Hajnal és dr. Yi Xiao Bai rakta ki műveit a falakra. Amit láttunk – és egészen április 22-éig láthatunk –, minden bizonnyal emlékezetes marad. A megnyitón a Körmendi Kulturális Központ igazgató-helyettese, Pálóczi Zsuzsanna köszöntője után Bebes István polgármester méltatta a társaságot, kiemelve: a fotóklub Körmend egyik brandje.

A fotóklub tagjai Bebes István polgármesterrel (hátul középen) a megnyitó után Fotó: Csurilla Ildikó

– Olyan csapat ez, amely messze meghaladja az egyszerű képrögzítés kereteit. Hiszen a mai technika és technológia, a digitális eszközök világa lehetővé teszi milliók számára a fotózást. Ám nem érik el azt a szintet, hogy műveik kiállíthatók legyenek. Egyszerűen azért, mert nincs bennük annyi tartalom – emelte ki a polgármester, majd így folytatta: – Miért fotóznak körmendi barátaink? Hát a közösségi élményért, a jóízű beszélgetésekért, a gondolatok cseréjéért, a rendezvények nyújtotta élményekért és a művészeti célokért. Művészi, fotóművészi címmel és tudással bír közülük Fekete Tamás, Jámbori Tamás és Jene Sándor. Mások pedig jó úton haladnak e kitüntető cím felé – hangsúlyozta Bebes István.

Gyönyörű művek

A teljesség igénye nélkül említve: egyedi Vilics Eszter látásmódja, amely a romlás és hanyatlás kettős szorításában is képes felmutatni egyfajta harmóniát. Meghökkentő és szépséges Jámbori Tamás dérbe fagyott növénye, amely üvegkristályként csillog. Vagy elámulhatunk Károlyi Barnabás technikai bravúrjain, Bedőcs Gyula remekül kidolgozott madárfotóin. A nívós mezőnyből is kiemelkednek Fekete Tamás aktjai, amelyek bármely európai térben megállnák a helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában