hatodik alkalommal

2018.06.25. 14:00

Az elmozduló textiltriennálé a képtárban

A Kulturális Alapítvány a Textilművészetért az idén hatodik alkalommal rendezi meg a nemzetközi kitekintésű Textilművészeti Triennálét a Szombathelyi Képtárban. A hét végén megnyílik a kiállítás.

Ölbei Lívia

A bemutató a kortárs (magyar) textilművészet sokszínűségét reprezentálja a fal- és tértextil, a design és a nemzetközi kitekintésű miniatűrtextil, szalag és zászló szekcióban. Az idei triennálé hívószava az elmozdulás. A témát sokoldalúan közelítették meg a művészek; egyéni értelmezésű, izgalmas alkotások születtek az ajánló szerint. Szombathely városa 1970 óta ad helyet a textilbiennáléknak, később triennáléknak. Közeledvén az 50. évfordulóhoz, a képtárban visszatekintő kiállítás is várja a látogatókat, régen látott, emblematikus művekkel. A 6. Textilművészeti Triennálé június 29-én nyílik meg a Szombathelyi Képtárban és szeptember 2-áig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában