Négyéves kora óta rajzol

2018.09.17. 18:43

Kultúrákat köt össze Toplak Tibor bőrvarró kiállítása

Majdnem kicsinek bizonyult a szentgotthárdi Szlovén Információs- és Kulturális Központ kiállítóterme csütörtökön Toplak Tibor szentgotthárdi bőrvarró első, önálló képzőművészeti kiállításának megnyitóján.

Horváth R. László

Toplak Tibor családjával és dr. Boris Jesih főkonzullal

Fotó: Horváth R. László

Kovács Andrea és Bajzek Gyöngyi a Magyarországi Szlovének Szövetsége képviseletében elmondták: a városban élő amatőr képzőművészek közül egyre többnek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget. Évente tíz-tizenegy egyéni, illetve közös kiállítást szervez a szövetség. A bemutatott anyagok között szerepelnek kisplasztikák, akvarellek és egyéni technikával készült alkotások. Toplak Tibor anyai ágán zenész és szobrász egyaránt gazdagította a családfát. Négyéves kora óta rajzol, fest. Az első karikatúrát követte meganynyi mozifi lm-plakát rajzolása és épületek belsőépítészeti tervezése.

Toplak Tibor családjával és dr. Boris Jesih főkonzullal
Fotó: Horváth R. László

Vászonra varrt színes és monochrom portréira, tájképeire sokan voltak kíváncsiak. A tűéles kontúrvonalakon belüli részletgazdagság láttán felsejlik Szinyei Merse Pál magas hőfokon égő hidegszín ecsetvonása; vagy Boris Vallejo perui származású illusztrátor fantáziavilága. dr. Boris Jesih főkon zul elmond ta: az első kiállítás keresztségén áteső képzőművésszel régóta ismerik egymást. Örömét fejezte ki, hogy Szentgotthárd alkalmas arra, hogy a művészeteken keresztül kultúrákat kössön össze. Toplak Tibor Az Első című kiállítása október 19-éig tekinthető meg a szentgotthárdi Szlovének Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában