koncert, közösségi programok

2018.10.04. 15:20

Bőséges programkínálatból válogathatunk megyénkben a hétvégén

Ezen a hétvégén sem kell attól tartanunk, hogy nem lesz mit csinálni, ha emberek közé vágyunk. Most főként az Országos Könyvtári Napok programsorozat részei kínálnak remek lehetőségeket.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Ha arra vagy kíváncsi, mi vár rád a hónapban, kattints IDE!

Október 5. Péntek

Szombathely. Végállomás Klub: 19.30-kor lányokból álló rockbanda, a Dorothy mutatja be Tessék! című új nagylemezét. Az est vendége a Magor.

Szombathely. Berzsenyi Dániel Könyvtár: Országos Könyvtári Napok. Október 5-én, (péntek) 17 órakor Örömjáték a zenében. Ezt látni és hallani kell! Horváth Imre komolyzenei előadása. Helyszín: 4. emelet, előadóterem.

Sárvár. Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: Országos Könyvtári Napok. 9–10 óráig A „Könyvtár sütije” versenyre készített alkotások leadása a könyvtárban. 11–17 óráig A sütemények megtekintése – szavazás a közönségdíj odaítélésére.

Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Színházterme: X. Sok-szín-Feszt. Pénteken 18 órakor dESZKA Társulat – Varázsszavak, musical két részben.

Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár: Országos Könyvtári Napok. 10 órakor A sirálykirály Bükön – egy tanóra Bosnyák Viktória írónővel. 18 órakor Éjszaka a könyvtárban nagycsoportos ovisoknak és első osztályosoknak – kalandok Pöttyföldön pöttyös mesékkel pöttyös ruhában. 20 órától a 2-4. osztályosoknak kezdődik az említett program.

Celldömölk. Kemenes Vulkánpark: 18 órakor Pék Tibor, „A mitől vagy kitől? változó klíma” című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket.

Október 6. Szombat

Szombathely. Végállomás Klub: 20 órától hazai metál színtér nagyágyúja, a Pokolgép adja októberi koncertjét, vendégük a Twister.

Szombathely. Berzsenyi Dániel Könyvtár: Hőseink emlékezete. Kiállítás az aradi tizenháromról. Helyszín: 1. emelet, felnőtt kölcsönzőtér.

Agora – Művelődési és Sportház: 9–12 óráig Kézműves kuckó. Téma: dísztök papírból. 8–12 óráig

Hacuka adománygyűjtő őszi nagyvásár, az autizmussal élő Vas megyei gyermekek javára. A vásár ideje alatt a helyszínen fogadják a felajánlásokat: óvodás- és iskoláskorú gyermekek számára elsősorban készségfejlesztő játékokat és könyveket, valamint jó minőségű, őszi-téli ruhaneműt. Az adományokat a PontMás Alapítvány közvetítésével juttatják el a családoknak. A rendezvény vendége lesz Pohánka Edit, a PontMás Alapítvány képviselője, valamint Bálint Éva, a Weöres Sándor Színház színművésze, aki már a korábbi évek alatt is elkötelezetten állt az alapítvány céljai mellé. Az árusok a saját ruhatárukban már feleslegessé vált új és használt minőségi női- férfi és gyerekruhák, ékszerek és kiegészítők mellett játékokat, lakásdekorációs kellékeket, egyéb hasznos holmikat kínálnak a vásárlóknak. A hagyományos vásár kiegészül egy korábbi kezdeményezéssel, a Hacuka Handmade-del is, így a megszokott választékon túl számtalan saját készítésű ékszer és ajándéktárgy is megtalálható lesz a kézművesek standjain.

Sárvár. Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár:10 órakor A „Könyvtár sütije” verseny eredményhirdetése. 16 órakor Családi vetélkedő: Ki tud a legtöbbet a sárvári könyvtárról? 19 órától Éjszaka a könyvtárban.

Kőszeg. Chernel-kert: 14–17 óráig állatok világnapja. A Madárvédelmi Mentőközpontban gondozott nappali és éjszakai ragadozó madarak bemutatása.

Lukácsháza. Abért-tó: 7–12 óráig búcsúznak a madarak. Madármegfigyelés az Európai Madármegfigyelő Napok keretében. Bemutató madárgyűrűzés.

Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Színházterme: Délelőtt vásári komédiák: Szó és Kép Színpad – A Három kívánság mesekomédia és Sok-szín-pad Társulat – Hans Sachs – Kel a borjú vásári komédia. 14.15-kor Fesztivál megnyitó. 14.30-kor Kék Holló Színtársulat – Fele is igaz humorkavalkád. 15.15-kor Szó és Kép Színpad – Palermói szerelmesek zenés vicc- skicc. 16.15-kor KASZT – Három komédia bohózat. 17.15-kor Sok-szín-pad Társulat – Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh pajzán komédia. 18.15-kor „Üss a hasadra” Színpad – A „Tűz lángjai” Móricz Zsigmond válogatás. 19.30-kor Just for Fun Linedance Club bemutatója. 20 órakor Fesztiválzárás.

Eötvös utca: 10–14 óráig Szent Mihály-napi lecsófőző verseny. Vásári komédiák.

Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár: Országos Könyvtári Napok. 10 órakor Csibenevelde – dalos, mondókás, mocorgós családi délelőtt Tóth Viktóriával 1,5-3 éves totyogóknak.

Október 7. Vasárnap

Szombathely. Berzsenyi Dániel Könyvtár: 13–18 óráig Könyves vasárnap. 13 órakor DVD– és könyvturkáló. A könyvtár feleslegessé vált dokumentumaiból. Helyszín: földszint, fogadótér.

15 órakor Az elátkozott malom, Fredy bácsi bábszínháza. Helyszín: 1. emelet, gyermekkönyvtár.

14 órakor A Nagy Háborús Emlékévek (2014-2018) kiadványai. Beszélgetés, felolvasás. Helyszín: földszint, előadóterem.

Agora – Művelődési és Sportház: 10–13 óráig, Hol volt, hol nem volt… családi játszóház. Családi játék és szórakozás a népmese ünnepéhez kapcsolódóan. Papírszínház, kreatív foglalkozások, mesebeli kellékek készítése, hamuban sült pogácsa készítése. Diafilmes barangolás a népmesék birodalmában, mesél Németh Judit, a Weöres Sándor Színház színésznője.

Sárvár. Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: 8 órakor Ébredjünk együtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában