Kisvárosi macskaszem

2018.10.30. 07:00

Nagy Péter István most a tizenévesek igazi arcát keresi

A munka már a nyári szakmai táborban elkezdődött, október 31-én, szerdán lesz a premier. A zöld macska elsuhan, az előadás a Mielőtt meghaltál címet kapta Nagy Péter István rendező és Sándor Júlia dramaturg átiratában.

Ölbei Lívia

Próba. A Soltis Lajos Színház harmadéves stúdiósai A zöld macska-átiratban Fotó: SLSz

„A darab szereplői 16 és 19 év közötti fiatalok. A cselekmény napjainkban történik, helyszíne egy kisváros lakótelepe. A lakótelepen sok-sok négyemeletes tömbház, amelyen málladozik már a festék, néhány vegyesbolt, egy játszótér. A táj fölé lidércként tornyosul egy vegyi kombinát romhalmaza. Késő éjjel, miután minden ablak elsötétül, csak a közeli diszkó zöld lézerfényét látni, ami lassan végighömpölyög a város felett”, mondja az előadás ajánlója. Nagy Péter István generációjának kiemelkedően tehetséges rendezőhallgatója, aki a Soltis Lajos Színházban köteleződött el a színház mellett. Miközben például a székesfehérvári Vörösmarty Színházban rendez (tessék csak megnézni a Caligulát!), rendszeresen visszajár a „kibocsátó fészekbe” is. Ő jegyzi – szintén Sándor Júlia dramaturggal – a celli társulat emblémájává vált Szentivánéji álom-előadást, de ő rendezte a legutóbb Oroszországban sikert aratott Vaknyugatot is. Érdemes figyelni rá: mindig rólunk mond valami fontosat.

Próba. A Soltis Lajos Színház harmadéves stúdiósai A zöld macska-átiratban Fotó: SLSz

A darab fordítója Pálffy Zsófi a, játsszák a Soltis színház harmadéves stúdiósai. Vendégként működik közre Gregorich Bálint. Hova vezet a zöld lézerfény?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában