Helyi kultúra

2019.06.05. 16:00

Dobkoncert, huszárok, könyvek és versek a megyeszékhelyen

Izgalmas júniust ígérnek a megyeszékhely lakóinak a nonprofit szervezetek – derült ki a tegnapi Civil sajtóreggeli kínálatából.

Tersztyászky Krisztina

A június 16-ai Ataru-koncert bevételét is a Japán Centrum létrehozására fordítják majd

Fotó: VN-archív/SZP

Gaál Krisztina a Magyar–Japán Baráti Társaság képviseletében Ataru-Taiko-koncertre invitált. A június 16-i program érdekessége, hogy a létesítendő Japán Centrumhoz gyűjtenek adományokat. A Jókai utca 5. szám alatti villát kívánják erre a célra helyreállítani.

A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjai az idén is megrendezik a háborús hősökre emlékező ezrednapot. A Huszár úti laktanyában június 23-án megint ismerkedni lehet a fegyverekkel, lovakkal, katonai viselettel. Minél több huszárleszármazottat is szeretnének felkutatni az ezrednapra.

Bakó Béla, a TIT igazgatója egy augusztusi programra, a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemre hívta fel a figyelmet, melynek témája ezúttal a közösségi várostervezés lesz.

Visszatérve a júniusi kínálathoz: 12-én a Movement Academy az MMIK-ban tartja évadzáró gálaműsorát.

Változatos időtöltést ígér a 15–16-i hétvégére hirdetett Herényi Esszenciák című program: a városrész kertészei, énekesei, gyűjtői, gasztronómusai és más érdekes polgárai nyitják meg portájukat az érdeklődők előtt.

A 90. ünnepi könyvhét alkalmából csütörtöktől programokat szervez a Berzsenyi Dániel könyvtár, 14-én pedig az épület előtti téren állítják fel a könyves sátrakat és mutatkoznak be civil szervezetek.

A H+ Média és Kulturális Egyesület a civil zsurnaliszták számára meghirdetett pályázatra emlékeztetett, melynek határidejét szeptember végéig meghosszabbították.

A Rózsabors Műhellyel közösen szervezendő Aranypatak Vers Fesztivál augusztusban lesz, már várják a pályázati munkákat: a vers szövegtárgyakat, videóra rögzített versmondásokat és versvideókat – július 19-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában