Műhelyek, terápia és a kimondott szó

2019.09.06. 07:00

Felnőttekhez is szól a mese a Berzsenyi Dániel könyvtárban

A magyar népmese napja alkalmából rendezik meg – az országos kezdeményezéshez csatlakozva – a Mesék az élethez című programot, amelynek a Berzsenyi Dániel Könyvtár ad helyet szeptember 28-án. Aki érdeklődik a meseterápia iránt, ne hagyja ki.

Ölbei Lívia

Benedek Elek 160 éve született

Fotó: Vas Népe

Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját, ráadásul most a nagy mesemondónak kerek évfordulója van: 1859-ben, 160 éve született.

A mesék eredendően a felnőtt közösségnek segítettek abban, hogy megértsék és átéljék a saját életüket: talán ehhez a forráshoz is visszavezet az a tapintható érdeklődés, amely a mesét – mint az önértés, sőt a gyógyulás terepét – övezi az utóbbi időben.

Benedek Elek 160 éve született
Fotó: Vas Népe

A Mesék az élethez program a Metamorphoses meseterápia bemutatásával kezdődik szeptember 28-án 9 órakor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Aztán lesznek műhelyfoglalkozások (ezekre regisztráció szükséges), felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Csak néhány példa a kínálatból: a Takácsné Endrédi Beáta vezetésével meghirdetett műhely Összeköt a szeretet címmel az érzelmi biztonság megerősítését célozza (óvodásoknak); dr. Pachner Orsolya a párkapcsolatok titkát kutatja Boldogan éltek, míg meg nem haltak… vagy mégsem? címmel.

Lesz mesemondás, lesz beszélgetés is a meseterápiáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában