Diákszínházi napok a WSSZ-ben

2019.10.24. 11:17

Sérülés, Kamaszok, Jancsi és Juliska – több korosztálynak

Rólad – neked – veled! címmel kínál diákszínházi napokat november 4-étől 6-áig a Weöres Sándor Színház. A helyszín a stúdiószínpad.

Ölbei Lívia

Fotó: Fotó: VN/SLSZ

 

November 4-én 15 és 17 órakor 14 éven felüli diákoknak ajánlják a szombathelyi Reményik Suliszínház Kamaszok című „életjátékát”, amely kortárs szövegekre épül. Írták, összeollózták és előadják: Csizma Blanka, Hutter Dorina, Katona Márk, Kovács Pál, Sabáli Soma, Sebestyén Áron, Szabó Laura, Takács Róza Csenge. Zene: Kovács Pál, szerkesztette és rendezte: Németh Gyöngyi. A budapesti Trainingspot Társulat érkezik a Sérülés című, 15 éven felülieknek ajánlott, zenés komplex színházi nevelési előadással, amely a manipulációval, illetve az ezzel szembeni lehetséges viselkedési módokkal foglalkozik; inspirációja a Whiplash című film volt.

Szereplők: Bora Levente/Tóth Mátyás, Boznánszky Anna, Buzási Fanni, Ivák Bence, Jobbágy Kata. Rendező: Pap Gábor, Manyasz Erika. Kezdés: november 5-én 11.30- kor, aztán 13.30-kor. Érdemes megnézni, ott lenni, részt venni! A celldömölki Soltis Lajos Színház a Pallai Mara és Nagy Zsuzsi által színpadra írt Jancsi és Juliskát hozza Szombathelyre: „Van egy hely az erdő mélyén, ahol teljesülnek az álmok.

Jancsi és Juliska Fotó: Szendi Péter

Ahol nincs munka, csak játék, mese és teljesülnek a vágyak. (…)” Meddig jó ez? Szereplők: Piller Ádám László, Hajba Beatrix, Horváth Nóra, Tóth Ákos. Zeneszerző: Gregorich Bálint. Díszlet, jelmez: Marton Mercédesz. Rendezte: Nagy Zsuzsi. 6–12 éveseknek ajánlják (bár, mint tudjuk, a mesék titokban a felnőtteknek valók). Mindkét előadás megtelt a WSSZ-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában