A kijárási korlátozás sem szab gátat a kreativitásnak

A kijárási korlátozás sem szab gátat az alkotói munkának: ha fotózásra kevesebb lehetőség adódik, akkor sincs ok az aggodalomra: az otthon elkészített kreatív képekkel, festéssel, videónaplózással gyorsan telik az idő – a kényszerpihenőről Kondor Noémivel beszélgettünk.

Nemes Judit

Kondor Noémi a párjával, Mihály Gáborral – és a Macaronmesével

Fotó: Horváth Balázs

Vannak, akik nem a monotonitást, hanem a lehetőséget fedezik fel a fehér falakban: akár az üres festővászon, úgy hatnak a képzeletükre – Kondor Noémi fotós is az utóbbiak táborát erősíti. – Szeretem a változatosságot, amit sajnos a jelenlegi helyzet korlátoz. Hiányoznak az emberek és a szépségük, ezeket igyekszem itthon megörökíteni rajzolással vagy a hozzá kapcsolódó alkotásokkal. Gyerekkorom óta rajzolok, a fotózáshoz is a rajz vezetett a művészeti iskolán keresztül. Van, hogy a kettőt össze is vonom, rajz- és gyurmafilmek készítésében – mondta el Noémi. Nemrég az egyik közösségi portálon, saját oldalán osztott meg képeket arról, hogy a kijárási korlátozás alatt is lehet – és érdemes is – tartalmas elfoglaltságot találni.

Kondor Noémi a párjával, Mihály Gáborral – és a Macaronmesével
Fotó: Horváth Balázs

– Úgy gondolom, ebben az időszakban élveznünk kell a ránk kényszerített pluszidőt, amit szeretteinkkel és új dolgok kipróbálásával tölthetünk. Akikkel sajnos nem találkozhatunk, ők a nagyszülők. Mi itthon felvett kis „nap eseményei” videójelenetekkel leptük meg őket. Ezzel magunkat is lefoglaltuk, és remélem, nekik is segít. Mintha picit velük lennénk – fűzte hozzá a fiatal művész, aki elárulta, illusztrációs munkákat is készítenek párjával. – A festést én csak a próbálgatás szintjén, érzelemkifejezésként használtam, így ketten kiegészülve hozunk létre egy világot. Művészi pályázatokat figyelünk, ötletelünk, alkotunk – sorolta. Az illusztrációikból kötet készült, amely már megérkezett a nyomdából: – Egy Vas megyei hölgy sütiket készít, és írt egy történetet, Macaronmese címmel – őt lepték meg a gyermekei azzal, hogy könyvet készíttettek belőle, ajándékba az édesanyjuknak. További kötet is készül. Noémi sokoldalú, de a fotózás számára az első: meglátni az emberekben a szépet – és visszaadni nekik a képei által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában