Elviszlek

2020.12.19. 17:00

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik új dala rendhagyó módon készült

Új dallal jelentkezett csütörtökön Kóbor Zsóka és Polgár Patrik. A duóval a dalról beszélgettünk, a hozzá tartozó grafikáról pedig annak megálmodójával, Hegyes Anettel.

Horváth Iza

Fotó: Mesics Attila

Polgár Patrik elárulta, hogy az Elviszlek című dal nem úgy készült, mint a duó többi dala.

Így készült

Boros Ferenc, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa, a Bájoló sorozat megálmodója kereste meg Patrikot azzal, hogy írjon meg egy dalszöveget, ugyanis pár, a Bájoló sorozatban is megfordult zenészt alkotásra akart ösztönözni. Ki dalszöveget, ki zenét írt, s egymástól távol, ismeretlenül született meg egy teljesen új dal úgy, hogy az alkotók nem tudtak egymásról. Ez a Bájoló Kreatív.

-Megtisztelő volt számomra a felkérés, a vírus berobbanása után nem láttuk tisztán, hogy mikor állhatunk újra színpadon, így különösen jókor jött a feladat, hiszen egy új, zenével kapcsolatos kihívásban lehetett részem. Az alkotás folyamatát videóra kellett vennünk, Feri pedig ezeket összevágta, s a zeneíróval együtt így lett összesen körülbelül 30 perces anyagunk. Miután Feri elkészült a vágással, elküldte a kész videót. Nagyon izgalmas volt, hogy én is csak a videóból tudtam meg, ki lett a zeneszerző, és milyen dalt alkotott a szövegemre. Egyik pillanatról a másikra lehult a lepel és kiderült, hogy szerzőtársam Doma Bence lett. Először meglepődtem, de örültem Bencének, hiszen hasonló zenei stílusban mozgunk, így úgy éreztem, biztosan egy olyan dal füg születni, ami nekem is tetszeni fog. Nem hiszem, hogy jobb zenei világot, dallamvilágot alkottam volna, maximálisan meg voltam elégedve Bence munkájával.

A hivatalos bemutató utáni napokban Patrik megkérdezte Bencét, hogy van-e terve a dallal. Nem volt, így megmutatta Kóbor Zsókának, és eldöntötték, hogy szeretnék kiadni.

-Az eredetileg 04:20 perces dalból csináltunk körülbelül 3 perces verziót. Módosítottunk pár részt, és változtattunk a hangszerelésen. Mivel Bence gitár soundjai nagyon tetszettek, úgy döntöttünk, játssza fel ő a dalt a stúdióban. Bence szerencsénkre partner volt ebben, és remekül oldotta meg a feladatot. A gitárfelvételeket követően Zsóka énekfelvételei voltak hátra, majd ezt követte a zongora, ami szintén Bence munkája. Nagy köszönettel tartozunk Bácskay Péternek, aki nemcsak rögzíteni segíti a dalainkat, hanem nagyon jó meglátásokkal, ötletekkel, tanácsokkal segíti munkánkat.

Patrik a szöveget a vírushelyzet miatt kialakult elvágyódás kapcsán írta, ismerősei viszont párkapcsolati jellegű dolgokat véltek felfedezni a mondanivaló kapcsán. -Ettől szép a művészet, egyféle dologról, több és több gondolat van, másfajta érzelmek. A cél csak az, hogy mindenki a magáénak tudja érezni, s ha ez sikerült, akkor a küldetésünk célba ért – mondja Patrik.

Grafika

A dal egy igazán hangulatos grafika kíséretében került fel YouTube-ra. Ezt Hegyes Anett álmodta meg, akinek nem ez az első munkája, ami a duóhoz köthető. Korábban írtunk róla, hogy Kóbor Zsóka és Polgár Patrik arca kézműves csokoládén jelent meg. A csokoládé borítóját is Hegyes Anett készítette. Az Elviszlek című dalhoz tartozó grafika szerinte pont olyan mint a dal.

-A dal számomra olyan, mint amikor az ember kezében egy forró itallal néz ki az ablakon, és elgondolkozik egy hideg estén. A gondolatai cikáznak térben és időben, mint ahogy a dal is. Ezt szimbolizálja legjobban a végtelen űr, egy-egy fényponttal, mintha valamilyen emlékképek jelennének meg, és azok villannának fel. A dal ritmikája a lilás-kékes színvilágot idézték elő belőlem – mondta a grafika megálmodója, Hegyes Anett.

Videóklip

Kóbor Zsóka elárulta, hogy tervben van, hogy forgassanak egy klipet is a dalhoz, mert a klipek által közelebb tudnak kerülni a hallgatókhoz. Ezzel alkalom nyílik arra, hogy jobban megismerjék őket, és arra is, hogy megmutassanak egy újabb „darabot” magukból. -Érzünk potenciált az új dalainkban, talán mindketten úgy gondoljuk, hogy mindenképp passzolna valamelyikhez egy videoklip, amelyet az év elején vagy tavasz beköszöntével le is tudunk forgatni -mondta a lány.

Tervek a jövő évre

A duónak a jövő évre is vannak tervei. Új dalokat írnak, törekednek arra, hogy bővüljön a repertoár. Folyamatosan érik őket új impulzusok, amiket Patrik dalokká varázsol.

Az első saját album kiadása is tervben van ennek a megjelenését már nagyon régóta várják. Abban reménykednek, hogy a vírushelyzet minél előbb enyhül, és azzal együtt színpadra is állhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában