online tárlatvezetés

2021.01.08. 16:00

Bronzkori kincsek és kapcsolatok

Kincsek a bronzkorból – A hatalmi központok kapcsolatrendszerei címmel ajánl online tárlatvezetést a Savaria Múzeum január 10-én, vasárnap 15 órától.

Ölbei Lívia

Fotó: : VN/Savaria MHV Múzeum

A tárlatvezető, Varga Péter (Cserga) a Velemben, a Szent Vid-hegyen és a mai Vas megye más területein előkerült régészeti leletek segítségével mutatja be a késő bronzkor fémművességét, valamint – a fémművességgel szoros összefüggésben – a kereskedelmi kapcsolatok alakulását, megkísérelve földeríteni a korabeli elitek hatalmát jelző tárgyak eredetét, jelképrendszerük valószínűsíthető származását. Szó esik mindemellett arról is, hogy ezek a kapcsolatrendszerek – a régészeti emlékeken túlmenően – milyen más forrásokból ismerhetők meg. A Savaria Múzeum gyűjteményében jelentős bronzkori leletek találhatók.

A tárlatvezetés megtekinthető a Savaria Múzeum Face­book-oldalán, valamint a Savaria MHV Múzeum YouTube-csatornáján (a múzeumlátogatásra még várni kell). Kezdés tehát: január 10-én 15 órakor. Jó időutazást!

Kiemelt képünkön: A Szent Vid jelentős bronzkori aranykincset rejtett, íme egy darab a leletegyüttesből

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában