tábor

2021.06.30. 07:00

Ahogyan a víz és a színház tükrözi – A JátsszMa Műhely első drámatábora

A WSSZ vadonatúj JátsszMa Műhelye máris megszervezte színházi és személyiségfejlesztő táborát tizenéveseknek, együttműködésben a sepsiszentgyörgyi székhelyű Osonó Színházműhelylyel.

VN

Mucha Oszkár tréninget vezet

Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

Az együtt töltött idő során a középiskolások önismereti és színházi gyakorlatok segítségével kerülhettek közelebb egymáshoz, önmagukhoz és a színészmesterséghez. Ez az intenzív együttlét egyfajta beavatás is, hiszen ősszel elindul a színház hasonló szellemiségű diákstúdiója – áll a színházi összefoglalóban.

A Fazakas Misi rendező és tanár vezetésével működő Osonó – és az a felkészültség, szellemiség, világlátás, amely a messze földön ismert és elismert Osonót jellemzi – ezúttal is megtette a hatását. A tanításban részt vett Mucha Oszkár színész, aki maga is „Osonó-nevelés”: diákként nőtt bele ebbe a közegbe.

Mucha Oszkár tréninget vezet
Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

Most már mindketten a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely trénerei. Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház új igazgatója – aki maga is játszott Sepsiszentgyörgyön – vette föl a kapcsolatot Fazakas Misivel és csapatával, pontosabban ő ajánlotta a kapcsolatfelvételt a JátsszMa Műhelynek. Az együttműködés jól indult: a visszajelzések szerint a drámatábor foglalkozásain részt vevő fiatalok sokat megtudtak önmagukról, a világról, a világhoz fűződő kapcsolatukról.

Ez volna a színház lényege. Az Osonó különben nem ismeretlen a megyében: a celli Soltis-színházban már tartottak tréningeket, előadást is hoztak. Az Ahogyan a víz tükrözi arcot című Osonó-bemutató revelatív élmény, a tervek szerint jön a WS Színházba is. Ősszel pedig – Németh Gyöngyi vezetésével – indul a diákstúdió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában