Sírás, nevetés

2022.08.29. 17:24

Valahol Európában: eget rengető Ma' Mint' Ti-siker a sárvári Nádasdy-vár szabadtéri színpadán

Bár a szombati előadás végét elmosta az eső, így is teljes volt az élmény a sárvári Nádasdy-vár udvarán. A Ma’Mint’ Ti Színjátszó Csoport a hétvégén összesen négy alkalommal állt színpadra a Valahol Európában című musicallel – megérdemelt sikerrel.

Ölbei Lívia

Forrás: Benkő Sándor

Az ember kicsit gyanakszik: van egy nagyszabású musical – és van egy (zene)iskolai színjátszó csoport. Bár a  Ma’ Mint’ Ti’ Schimmer Roberta vezetésével  több mint két évtizede működik, és rendszerint nagyszabású zenés előadásokat kínál. Ahogy mindig, szombaton este is telt ház várja a Valahol Európában társulatát a Nádasdy-vár alkalmi nézőterén – ötszáz szék telik meg a macskaköveken. És amikor Kuksi szerepében Dudus Márton – vagyis maga Kuksi – megszólal a mackóját szorongatva, az elárvult bakancsok közelében, minden gyanakvás eloszlik (akár beszél, akár énekel). A masszív és csodálatos történet (amelybe sajnos újra könnyebben bele tudjuk élni magunkat) megtartja a társulatot – és persze a társulat is elviszi a vállán a történetet: dalostul, mindenestül.

Radványi Géza filmje nyomán készült a Dés László-musical, amelynek színpadra állításához sikerült megtalálni a megfelelő karaktereket. Nemcsak az egyes szereplőket jegyezzük meg azonnal, hanem elgyönyörködünk a koreográfiákban, az összjátékban is. A díszlet szülői összmunkában készült, sőt a szereplők között is van boldogan beugró apuka: Balogh Tamás. Szintén szülőként vállalt feladatot az egykor a Sitkei Színkörben edződött Dávid Péter.  A reményét vesztett zeneszerző, Simon Péter szerepét pedig Temesi Zsolt, a celli Soltis Lajos Színház tagja vállalta (egyfelől tapasztalt, remek színész, másfelől ebben az összefüggésben  színjátszós szülő ő is); és milyen jól tette! Közben segédrendezőként is hozzátette a magáét a sikerhez: elvégre Simon Péter szintén  valami ilyesmit csinál, amikor összehozza a sors a kóborló, számkivetett gyerekcsapattal, ha nem is tud róla.

És amikor szombaton este a „Zene az kell...” végén lezuhan az ég, azt is megfigyelhetjük, hogy a Ma' Mint' Ti-csapat hogyan menti a fedetlen színpadról a menthetőt.  Monostori Patrik, Auer Nikolett, Kálmán Gábor, Temesi Szófia – és mind, a többiek: még sok tapsot! A közönségnek sírást, nevetést! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában