Megállapodás

2022.10.25. 21:28

A Kőszegi Várszínház és a Bartók Színház közös produkciója

vaol.hu

"Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel." Aztán itt ez a másik idézet: „Hogy én a saját marhapörköltem tiszteletére szmokingot vegyek föl? Soha!” Meg még: „Lazac. Érdekes, egy hónappal ezelőtt ez nálunk még cékla volt.” „Pá, kis aranyom, pá – és leszúrta”.

Biztosan kitalálták, honnan vannak az idézetek. Nem, nem Hippodrom... Igen, igen, a Hyppolit. Hyppolit, a lakáj. És hogy jön ehhez a fotó? Úgy: ma Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója (miután vendége volt az ATV Start+ műsorának) és Gelencsér Ildikó igazgató-helyettes, művészeti titkár találkoztak Őze Áronnal, a dunaújvárosi Bartók Színház direktorával. És megállapodtak: 2023 nyarán a Kőszegi Várszínház és a Bartók Színház közös produkcióban mutatja be a Hyppolit, a lakájt. Őze Áron rendezi. És a szereposztás... még most alakul... de parádésnak ígérkezik.

Addig még van pár hónap, de olyan jó már ilyenkor a nyárra készülni. Az olyan biztató - olvasható a Kőszegi Várszínház közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában