Bábszínház

2022.11.23. 18:16

Holle anyó újra itt van - A Mesebolt Bábszínház matinéja ünnepvárásra is való

A vasárnapi Mesebolt-matinék azért különösen jók, mert ilyenkor szülő és gyerek együtt mehet bábszínházba. November 27-én 10 órakor például Holle anyó érkezik meg a Lázár Ervin Terembe.

Ölbei Lívia

Holle anyó már megrázta dunnáját-párnáját, és vasárnap a bábszínpadon is megjön a tél. A Grimm testvérek meséje alapján Veres András írta és rendezte meg a meseboltos Holle anyót, az előadás tervezője Boráros Szilárd. Zeneszerző: Takács Dániel. Korrepetitor: Falusi Anikó. Játsszák: Császár Erika, Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint, Varga Bori. „Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon, és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. 

Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól” – mondja az ajánló. A mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon. A 2011-ben bemutatott előadást 2019-ben újította föl a társulat. Nemcsak a 4–10 éveseknek szól, hanem a felnőtteknek is, ahogyan a jó mesék általában. Együtt megnézni, aztán megbeszélni a legjobb. Ha szerencsénk van, kinn is, benn is énekelnek a hópihék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában