Vendégjáték

2022.11.16. 12:48

Megbú a fázós kis meleg: a celldömölki Május a MU Színházban

Ölbei Lívia

Gyurkovics Zsófia és Tóth András a Soltis Lajos Színház Szép Ernő-előadásában

Forrás: Benkő Sándor

Tavasz van, sőt illatos május a Szép Ernő-darab szerint, amikor a ligetben már (majdnem) nagyszerű. De azért kicsit meg-megborzongunk: Radnótitól tudjuk, hogy májusban "Szirom borzong a fán, lehull / fehérlő illatokkal alkonyul. / A hegyről hűvös éj csorog, / lépkednek benne lombos fasorok. / Megbú a fázós kis meleg, / vadgesztenyék gyertyái fénylenek".  A csontjaiban, sejtjeiben mindvégig érzett borzongás ott bujkál Szép Ernőben is - nem véletlenül. 

A celldömölki Soltis Lajos Színházban Tárnoki Márk rendező fűzött össze két Szép Ernő-egyfelvonásost, így született meg az a kerek, sírós-nevetős-elszálló és mégis a földön maradó szép előadás, amely november 20-án, vasárnap este a budapesti MU Színház - mint jelentős független befogadóhely -  közönsége elé kerül. Nem lesz túl meleg, de jól össze lehet bújni. Végtére is erről szemérmes összebújásról - az összebújás szükségességéről -  tudósít maga Szép Ernő is. 

Dramaturg: Sándor Júlia, látvány: Lakatos Dániel, zene: Gregorich Domonkos, koreográfus: Boznánszky Anna, rendezőasszisztens: Hérincs Frida. Játsszák: Tóth András, Temesi Zsolt, Inoka Péter/Nagy Gábor, Dunai Júlia, Tóth Ákos, Gyurkovics Zsófia, Temesi Zsolt, Gregorich Domonkos.

Budapesti tavasz a MU Színházban: vasárnap 19 órától. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában