A belépés díjtalan

2022.11.08. 17:49

Szimpóziumot rendeznek Szent Márton tiszteletére a Szombathelyi Képtár konferenciatermében

Szimpóziumot rendeznek Szent Márton tiszteletére november 9-én, szerdán 15 órától a Szombathelyi Képtár konferenciatermében. A belépés díjtalan.

Merklin Tímea

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A Szent Márton Lovagrend Nagymestere, dr. Puskás Tivadar, Szombathely és Vas megye díszpolgára mond köszöntőt a rendezvényen, Csapláros Andrea múzeumigazgató bevezetője után. Az előadások között téma lesz Szent Márton lelki karaktere és üzenete, amiről dr. Pőcze István evangélikus lelkész, a Szent Márton Lovagrend Egyesület elnöke beszél. A szimpóziumon megszólal dr. Kiss Gábor történész, régész, a Szent Márton Intézet munkatársa, aki Nagy Károlytól Ferrari Zsigmondig - A Szent Márton templom története 1638-ig címmel tart előadást. A szombathelyi Szent Márton templom a domonkosok idején (1638-1950) témát dr. Zágorhidi Czigány Balázs történész, a vasvári Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény vezetője vázolja a szimpózium közönsége elé. A házigazda és a konferencia moderátora Szommer Ildikó, a Savaria Múzeum - Szent Márton Intézet vezetője lesz. A programot a Szent Márton Lovagrend, a Szent Márton Lovagrend Egyesület és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum közösen szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában