Könyvbemutatók

2022.11.29. 10:00

Üzemen kívül - Benkő Sándor fotói reprezentatív albumban kelnek új életre

Ölbei Lívia

Benkő Sándor - az Üzemen kívül kiállítással a háttérben

Forrás: Cseh Gábor

Szeptember végén a szombathelyi Agorában impozáns tematikus kiállítás nyílt Benkő Sándor - évtizedekig a Vas Népe fotóriportere, fotórovat-vezetője -  felvételeiből. Az időt megállító, a pusztulásban az élet szépségét és fájdalmát fölmutató, a jelenségeket (a valóságot) pontosan rögzítő, de új perspektívába állító képekből most reprezentatív album jelent meg a Szülőföld Kiadónál. Az így is, úgy is történetekké kerekedő fotókat a két régi kolléga és barát, Fodor Sándor és Szenkovits Péter szövegei kísérik. A kötetet Benkő Gábor tervezte: ő Benkő Sándor  fia - szintén érzékeny, pontos és kreatív. A lektori felkérést Bánkuti András és Kondor János fogadta el. 

A fotóalbumnak  két bemutatója is lesz hamarosan. December 7-én 17 órakor Sárváron (Benkő Sándor városában), a Nádasdy-várban, ahol Kondora István polgármester mond köszöntőt, a kötetet Szenkovits Péter mutatja be. A szombathelyi közönséget december 13-án 17 órára várják az Agora - MSH-ba. Köszöntőt mond Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő, a kötetről itt is Szenkovits Péter beszél. Van, ami mindig üzemel. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában