Természetfotók

2023.05.25. 18:22

A Hétköznapi rovarok varázslatos világa - Kiállítás nyílt Sárváron

Gergály Henrik makrofotóiból berendezett kiállítás nyílt a Nádasdy-vár könyvtárában. A tárlat egy egészen különös perspektívából mutatja be rovarvilágunk sokszínűségét.

Polgár Patrícia

Fotó: Benkő Sándor

A Hétköznapi rovarok varázslatos világa című tárlaton olyan méretben és perspektívából szemlélhetők meg az apró élőlények, ahogyan szabad szemmel nem, csupán a modern, digitális képalkotás eszközeinek segítségével láthatók.

A megnyitón Kulcsár László agrármérnök, környezetvédelmi referens ajánlotta a közönség figyelmébe, aki arról beszélt, hogy a természetfotók témái óhatatlanul is ismétlődnek, a művész most kiállított fotóit szemlélve azonban különös, már-már bizarr látványban lehet részünk. - Gergály Henrik nem csupán felismerte a digitális fényképezésben rejlő lehetőségeket, de újszerű képi világot is alkotott általa – fogalmazott.

A fotókkal az alkotó célja egyrészt, hogy felhívja a figyelmet a rovarvilág sokszínűségére, másrészt pedig, hogy tudatosítsa: legtöbbjük a föld hasznos élőlénye, így megóvásuk mindannyiunk érdeke.

A kiállítás megtekinthető június 22-ig hétköznaponként 10-17 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában