Rendezvények a vármegyéből

2023.05.19. 07:00

Mutatjuk a hétvégi programokat: Quadrille Szombathelyen, gyepűtiprás Csepregen, futókörök napja Sárváron

vaol.hu

A Quadrille mindig üdítő látványosság a Fő téren

Fotó: VN-archív

KONCERT

 SZOMBATHELY Május 19. 19 óra – Bartók terem – Savaria szimfonikus zenekar koncertje, vezényel Vajda Gergely, műsoron Berlioz, Debussy, Sztravinszkij művei. Május 19., péntek 20 óra – Bohém: két legendás előadó, illetve zenekar emlékét idézik meg remek szombathelyi zenészek. Fellép a DemFer Demjén Ferenc dalaival és a The LiverPaul a Beatles zenéivel. Május 20., szombat 18 óra – Bohém: a Bara Akusztik, S. Hollósy Kornél és a Sunday Brunch zenekar lép színpadra. Május 20., szombat 20 óra – Végállomás Klub: a jól megszokott tavaszi SCHC-megmozdulásra kerül sor. Fellép az AMD, a Social Free Face, a Liberal Youtu és a Turbulencer. 

RENDEZVÉNY

 SZOMBATHELY

 Május 19., péntek 16 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Lorigo évzáró gála. Május 19., péntek 12 óra – Fő tér – Rendezvénytér: Quadrille. Pontban 12 órakor, polgármesteri sípszóra indul Szombathely Fő terén a napóleoni időben élt arisztokrácia divatos tánca, a francia négyes több száz diák részvételével. A tánc az érettségizőknek szól, iskolatársaik adják elő a közismert négytételes francia négyest. Május 19., péntek 17 óra – Víztorony – különterem: Turista a vadonban – turisztikai előadás. Előadó: Varga András. Május 19–20., péntek– szombat – Sarlós Boldogaszszony-székesegyház, Haladás Sportkomplexum: Lélek fesztivál. A két nap során a résztvevőknek lehetőségük lesz a lelki elmélyülésre: pénteken gyónás, szentmise és szentségimádás, szombaton fakultatív programok (előadás, aerobik, festés) és közösségi Szentlélek-hívás adja meg erre a lehetőséget. Pénteken a fiatalokat a Haladás VIP-termében after party várja keresztény dicsőítő zenék remixeivel. Május 19., péntek 18 óra – Agora – Savaria Filmszínház: Janklovics Péter önálló estje. Thália lotyója – Ha én egyszer fényt kapok. Május 20., szombat 17 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Sissonne-gála. Május 24., szerda és május 26., péntek 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Bödőcs Tibor Barbárglamour című önálló estje. Előzenekar: Tóth Edu. Május 25., csütörtök 8–17.30 óra – Agora – Művelődési és Sportház: V. szombathelyi robotépítő és programozó csapatverseny.

 CSEPREG Május 20., szombat 13 óra – szőlőhegy: gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen, a hegy lábánál felállított Orbán-keresztnél. A rendezvényen kiosztják a borverseny díjait, majd elindulnak a gazdák megszemlélni a szőlőhajtásokat egymás birtokán. 

SÁRVÁR Május 21., 9–17 óra – csónakázótó: futókörök napja. A versenyhez a nap folyamán bármikor lehet csatlakozni, a cél, hogy a programban részt vevő 25 város közül Sárvár gyűjtse a legtöbb pontot. Az indulás futva és sétálva is lehetséges. Regisztráció a helyszínen, a Spirit Hotel mögötti területen. KIÁLLÍTÁS 

SZOMBATHELY Május 19., péntek 10 óra – Puskás Galériában (Szombathely, Petőfi Sándor utca 1.): Turista a múlt és jövő országában. Tóth Zoltán kiállítása. A tárlatot megnyitja: Szalainé Fehér Barbara Kyoko, az Aniyume Japán Klub alapítója. Agora – Művelődési és Sportház, galéria: Szakrális képvilág a roma képzőművészetben. A kiállítás május 23- áig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében. 

KÖRMEND Május 20., szombat 15 óra – Batthyány-kastély, városi kiállítóterem: a Körmendi Foltos Klub kiállítását megnyitja: Molnár Tünde, a Nomád Művészeti Egyesület elnöke. A tárlat megtekinthető június 18-áig, kedd–vasárnap 10–18 óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában