vaol.hu podcast

2023.06.13. 08:00

Podcast: szerenádot adnak a szimfonikusok a szombathelyi hölgyeknek

Az Emlékműdomb megújult rendezvényterét a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével avatják fel június 20-án napszállta után 21 órától 23 óráig. A műsorról és további nyári programjaikról Kiss Barnát, a zenekar igazgatóját kérdeztük.

Merklin Tímea

Forrás: VN-archív

A nyáresti élményhez közismert műveket választottak, a program része Rossini: A sevillai borbély című operájának nyitánya, olyan népszerű Strauss művek, mint például a
a Perzsa induló vagy a Denevér című nagyoperett nyitánya, és szerepelnek benne Brahms: Magyar táncok sorozatának legismertebb darabjai is. Az igazgató elmondta: könnyű szerenád-élményt szeretnének nyújtani, amint régen a forró éjszakákon énekeltek egykor a férfiak a nőknek – erre a koncertre elhozhatja mindenki a párját, és a szimfonikusok egy nagy közös szerenádot adnak számukra.

Kiss Barna beszélt még a júliusi próbajátékokról, amelyek révén a zenekari létszám pótlását, illetve bővítését kívánják megoldani, és szólt az idei szezon utolsó produkciójáról, a július 8-án az Agora Sportházban tartandó Denevér estről, amely Strauss nagyoperettjének koncertszínpadi változata lesz Vajda Gergely vezényletével és vendégművészek közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában