Készülődnek

2023.08.11. 20:56

Nincs változás, a meghirdetett programmal várja a fesztiválozókat az AlteRába

Jövő héten csütörtökön kezdődik az AlteRába Fesztivál. A rendezvényhelyszínt az elmúlt hétvégén elöntötte az áradó folyó, de Hegedüs László, a fesztivál főszervezője már készülődik, az árvíz levonulása után azonnal elvégezte a szükséges fertőtlenítéseket. Nincs változás, a meghirdetett programmal várják az érdeklődőket.

Tóth Judit

Az idei már a tizenkettedik AlteRába Fesztivál lesz a sorban, a háromnapos rendezvény azonban több szempontból is rendhagyó ebben az évben. A fesztivált a Rába-parton végzett fejlesztések miatt ezúttal nem júliusra, hanem augusztusra időzítette a főszervező, Hegedüs László, aki bizakodó: jövő hétre ugyanis kifogástalan nyári időt, sok napsütést ígérnek a meteorológusok. 

A múlt hétvégi áradás rendkívüli helyzetet teremtett a rendezvény helyszínén, de mostanra már levonult a víz, Hege - amint lehetett - a parton volt, hogy felszámolja a kisebb károkat, illetve elvégezze a szükséges takarításokat. Több, mint 100 liter fertőtlenítővel dolgozott, hogy minden tiszta legyen, de ezzel még korántsem ért a feladatok végére. - A következő napokra is jut még munka bőven. 

Két hete fejeztem be a büfé felújítását, oda 20 centiméter magasan bejött a víz, de szerencsére nem lett túl nagy baj, csak a festés sínylette meg az áradást - mondta a fesztiválszervező, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az AlteRába Fesztivál az idén egybeesik a Körmend Napokkal, a városban augusztus 19-én több helyen is útlezárásokra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában