Kavalkád

2023.08.25. 14:41

Színek, formák, illatok kavalkádja az Öreg Város Vásárában - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Kézműves ékszerek, kerámiák, fonott kosarak, kézzel faragott tárgyak, egyedi textilek és megannyi kincs – minden évben ugyanolyan (talán még az árusok helyére is emlékszünk), mégis újra és újra látni és érezni kell: beleszippantani a levendulás szappanba, végig simítani a festett bögre pöttyein, egy pillanatra – gondolatban – újra gyereknek lenni a sok fakardot látva. Kellemesen nyüzsgő volt a forgalom péntek reggel az Öreg Város Vásárban. A négyéves Bianka édesanyjával - római öltözetben - járta végig a standokat. Minden évben eljönnek, nagyon szeretik a fesztivált, amely az idén két újdonságot biztosan tartogat számukra: a Vépen élő kislány idén először öltött jelmezt és most először maradnak a felvonulásra is.  

A légiosok egy kisebb csapata vonul végig a Fő téren, megpecsételve ezzel a hangulatot - előkerülnek a telefonok, a gyerekek tapsolnak, valaki hangosan megjegyzi: hogyan lehet ezt bírni ilyen melegben? Ha árnyékot sokat nem is, de szomjoltót és éhségűző finomságokat mindenki találhat(ott) kedvére valót. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában