Megismerés

2023.10.05. 20:53

Tini Galopp - kulturális vetélkedő az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központban - fotók

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ 2023. október 4-én rendezte meg Vas és Zala vármegyei csapatok részvételével az idei Tini Galopp vetélkedőjét.

Merklin Tímea

A verseny célja Szombathely történelmi és irodalmi emlékhelyeinek megismerése volt városi séta keretében, továbbá a korszerű információszerzési technikák, a szövegértési kompetenciák, a tanulói gondolkodás és problémamegoldás, valamint a csapatmunka fejlesztése.

A program célcsoportjai az általános iskolák 7-8. osztályosai és a középiskolások 9-10. évfolyamosai voltak, akik két kategóriában versenyeztek. Az idei vetélkedőre rekordszámú, 28 csapat nevezett, 18 általános iskolai és 10 középiskolai. A 18 állomásból álló séta idei különlegessége az volt, hogy az egyik feladatot a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A vándorfüzet megoldásáért, a vetélkedőn való részvételért minden tanuló emléklapot és könyvet, kategóriánként az első három helyezett pedig az oklevél, az emléklap és az ajándékkönyv mellé könyvutalványt is kapott. Az 1. kategóriában a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai, míg a 2. kategóriában az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói végeztek az első helyen.

A programot kísérő rendezvények is gazdagították. Lenkai Nóra rektori biztos köszöntője után a Rum-Kastély EGYMI gyermekei zenekari és énekes-játékos produkciót mutattak be Színvilág címmel, megnyílt a Savaria Egyetemi Központ aulájában a rumi gyerekek munkáiból álló Mesél az őszi erdő című kiállítás, valamint a versenyző diákok játékos szövegértés-fejlesztő foglalkozásokon vettek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában