Könyvbemutató

2023.11.19. 10:50

Vasi értéktár - A negyedik kötetben legyen benne a Ság hegyi Szívpince is

Celldömölkön a KMMK-ban mutatták be a Vas Vármegyei Értéktár harmadszor megjelent, bővülő kötetét - adta hírül Fehér László polgármester.

A vendégek ajándékba kaptak egy-egy példányt

Fotó: Giczi Sándor

Pénteken délután a celldömölki művelődési központban is bemutatták a Vas vármegye kulturális örökségeit és természeti értékeit ismertető kötetet. A Vas Vármegyei Értéktár gondozásában megjelent könyvet Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója mutatta be. 

Marton Ferenc és Fehér László
Fotó: Giczi Sándor

A bemutatón Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve,   hogy a helyi értékek közösségünk erőforrásai, amelyeket szeretnénk megmutatni: -  Így a következő évben szeretnénk elérni, hogy a Ság hegyi Szív Pince is az értéktár részét képezze. Celldömölknek jelenleg 11 helyi értéke van és közülük többet megyei értékként is nyilvántartanak. A kiadványban a celldömölki  Mária-zarándokhely, a Mária-kút legendája, valamint természeti értékként a Ság hegy a kráterével és a Trianoni emlékkereszttel is megjelennek a vas vármegyei értékek között. A könyvbemutatón szép számban jelenlévő közönség egy-egy ajándék példánnyal lehetett gazdagabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában