Siker

2023.12.24. 07:55

WSSZ: harmadszor volt karácsony a porondon, nyolc telt ház előtt

A Szombathelyi Kötélugró Klub és a Weöres Sándor Színház közös karácsonyi varietéje nagy sikernek örvend. Az idén harmadik évben tűzték műsorra és nyolc alkalommal telt ház előtt játszották a Karácsony a porondon című előadást.

Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

A 25 éves Szombathelyi Kötélugró Klub jubileumi karácsonyi gálaestjének indult 2021-ben a Karácsony a porondon. Látványos show- és akrobataelemek, kötélugrás, karácsonyi jelmezek és karácsonyi történet. Szabó Tibor színházigazgató azonnal Füle Magdolna és Bánhegyi Attila, a Kötélugró Klub vezetőinek kezdeményezése és ötlete mellé állt. Már az első alkalommal  nagy volt az érdeklődés, így évről évre bővült a fellépők sora és az előadásszám is. Idén több mint kétezren látták a színházzal közös karácsonyi revüt.

Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház


A közel 40 fellépő többsége szombathelyi: a WSSZ két színésze, Orosz Róbert és Szabó Róbert Endre is közreműködik az előadásban, a három manó, Baumgartner Luca, Halmosi Dézi és Nagy Lotti - mind nemzetközi sikerekkel is büszkélkedő kötélugrók - köré épül a történet.

Tóth Dániel magánénekes élőben énekelt,  és az előadók nagy része a Szombathelyi Kötélugró Klub egykori és jelenlegi növendéke. Olyan, nagy múltú szombathelyi társegyesületek képviselői is csatlakoztak, mint a Savaria Táncsport Egyesület vagy a Westside TSE. Söre Péter BMX- és karikaszáma kápráztatta el a nagyérdeműt,  a Budapesti Artistaképző egy-egy növendéke is megmutatta tudását a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán.

Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

Az egyik  előadáson tiszteletét tette a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ munkatársa, Horthy Andrea, aki a kitüntető hivatalos partneri oklevelet adta át a Szombathelyi Kötélugró Klubnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában