Tárlat

2024.02.22. 19:47

Derkovits Gyula megérkezett - Csütörtökön délután megnyílt az életmű-kiállítás a képtárban

A jelentős 20. századi festő- és grafikusművész születésének közelgő 130. – halálának 90. – évfordulója alkalmából rendezett életmű-kiállítást Derkovits Gyula alkotásaiból szülővárosának képtára, amely anno részben éppen a Derkovits-életmű bemutatására jött létre. Az életmű-kiállítás csütörtökön nyílt meg a közönség előtt.

Vaol.hu

Várkonyi György és Cebula Anna művészettörténészek

Fotó: © Cseh Gábor

 A megnyitón Cebula Anna művészettörténész, a képtár vezetője és Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester köszöntötte a közönséget; a kiállítást Várkonyi György művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe. A tárlaton több mint hatvan alkotás látható, elsősorban a Szombathelyi Képtár gyűjteményéből, de érkeztek más múzeumokból is képek a kiállításra, amely Derkovits Gyula egész pályáján-életén végigvezeti a látogatót. A tárlat május 19-ig tart nyitva, megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap és a szombathelyi önkormányzat támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában