Író-olvasó

2024.02.02. 10:54

Németh Krisztina A hazara című regényét mutatták be Kőszegen

Izgalmas író-olvasó találkozó helyszíne volt csütörtök este a Chernel Kálmán Városi Könyvtár. Németh Krisztina szombathelyi írónővel A hazara című könyve kapcsán beszélgetett Várnainé Balogh Beáta.

Vaol.hu

Forrás: Kőszegi Városi Múzeum Könyvtár és Levéltár

Az írónő pályafutásának ismertetése után szó esett a regény keletkezésének körülményeiről, arról, hogy az eleve sem könnyű téma mellett az igaz történet és a főszereplő személyes ismerete mennyire megnehezítheti az író dolgát. A család- és kalandregény Afganisztánban játszódó eseményei miatt a közönség szemléletes és érzelmekre ható videóból tájékozódhatott az ország 1970-es évektől napjainkig húzódó véráztatta eseményeiről. Hamid kalandos utazását térképen is végigkövethette a közönség, sőt Némethné Böröcz Erzsébet kedvenc idézeteit hallgatva maguk is átérezhették a menekülő fiatalember megpróbáltatásainak nehézségeit. Az írónő izgalmas történetei, például a kötet címlapfotójának elkészülte mögötti sztori, vagy Hamid jelenlegi sorsának alakulása közelebb hozta a hallgatósághoz a páratlan történetet, empátiára és mindenfajta erőszak elítélésére buzdítva az olvasókat.

"...és azt mondtam, bármi is legyen, én keresek egy olyan helyet, amelyet apám szeretett volna találni. Ahol már nem lesz erőszak, és az utcán nem a gyűlölet uralkodik, hanem a béke és a szeretet kézen fogva járnak."

A beszélgetés végén Németh Krisztina elárulta új regényének kulisszatitkait, majd dedikálta A hazara kötetet.

Tarik Meszár Közel-Kelet kutató könyvének ismertetésére betegsége miatt egy későbbi időpontban kerül sor.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában