Kiállítás

2024.03.24. 11:00

A hosszú tél után tavaszi tárlattal jelentkezett a kőszegi Csók István Művészkör Egyesület - fotók

Tavaszi tárlat címmel a kőszegi Csók István Művészkör Egyesületnek nyílt kiállítása a Hotel Írottkő aulájában szombaton kora este. Kettő híján harminc alkotást – fotókat, akvarelleket, olajfestményeket is – láthat a közönség körben a falakon.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Színes, pasztelles, virágos, illatos, néhol komor – így jellemezhető a művészkörhöz tartozó alkotók idei első, tavaszi kollekciója, melynek bemutatóján Szabó Lőrinc Tavasz című versével köszönt be Palcsó Julianna, a 14 éve márciusban alakult egyesület elnöke.

Tavaszi fáradtság helyett a tavaszi ébredés uralja a kiállítást – így jellemezte a látottakat Básthy Béla polgármester, utalva a képek üzeneteire, hangulatára. A szivárvány színeiben pompázó halak, „illatos” képek virágzó fákkal, lelkesítő színek, sokszínűség, lendület, jókedv – minden együtt van, ami az évkezdéshez szükséges, fogalmazta meg. A kiállító művészek – Bezzegh Edit, Csamáriné Stoltics Katalin, Domsa Károly, Gódor József, Imre Lilla, Kardos Tamás, Kálovicsné Káldi Bernadett, Palcsó Julianna, Szabadfi Marianna, Tölgyesi Ildikó – közül néhányan a megnyitón is jelen voltak.

Szombat estére a városba megérkezett a szél és az eső. Bent maradt a tavasz: táncos produkciókat is kapott ajándékba a közönség: a BE-JÓ Táncegyüttes legkisebb „művésznői – művészeti vezetőjük, Horváth Márta nevezi őket így – a Tik-Tak című mazsorettindulót és az Aloha című hawaii táncot adták elő; a középső korcsoport négyese egy lendületes pompontánccal, a Chocolate-tel készült, a legnagyobbak közül Schönfeld Mónika szólót táncolt.

A tárlat április 12-ig látható a hotel aulájában. Több kiállítással készül még a művészkör az egyesület az év során, erről is beszámolt Palcsó Julianna. Nemzetközi festőtáborra és a hagyományos jótékonysági estjükre is készülnek. Legközelebb pedig Mersich Balázs festményeit láthatják az érdeklődők.

Felhívta még a figyelmet jelen lévő fotóművész társuk, Kardos Tamás két hét múlva Szolnokon nyíló kiállítására, amelyet hetvenedik születésnapja alkalmából szerveznek szülővárosában.

A megnyitón mások mellett jelen volt Gráf Györgyi zongoraművész és Soskó András operaénekes is, a kiállításmegnyitók rendszeres szereplői – a Kőszegi Beteg Gyermekekért – Myrtill Alapítvány képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában