Tárlat

2024.03.23. 16:00

A műterem csendje: Megnyílt Torjay Valter kiállítása Szombathelyen - fotók

„A műterem csendje” címmel a Berzsenyi Dániel Könyvtárban megnyílt a szombathelyi festőművész és művészettörténész, Torjay Valter kiállítása.

Gáspár Eszter

Torjay Valter a Berzsenyi Dániel Könyvtárban a tárlatmegnyitón

Fotó: Unger Tamás

A kiállítóteret szerdán megtöltő közönséget dr. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató köszöntötte. Torjay Valter megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy alkotásait elsősorban saját magának készíti, kiemelve a művészet fontosságát, A kiállítás tematikáját a spontaneitás és az érzelmi őszinteség határozza meg, amelyeket az alkotó lelki világából merít és igyekszik átadni a nézőknek. 

Torjay Valter mindig is vonzódott a figurális festészethez, és most már mer nagyobb méretekben is gondolkodni alkotásaiban. A kiállításon látható képek között olyanok is szerepelnek, amelyeket a művész a szabadban alkotott, modellek által, fotográfia segítségével, valamint olyan festmények is, amelyeket saját belső érzelmei vezettek. A művész személyiségének több oldalát is szerette volna megmutatni ezen alkotások által. A megnyitón zenei közreműködést Flier Edit zongoraművész és Császár János hegedűművész szolgáltatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában