Programok

2024.04.07. 16:00

A kisváros főterén várják a répcelaki fesztiválozókat

Idén más időpontban, az eddig megszokottakhoz egy héttel később, június 20–23. között rendezik meg a Répcelaki Fesztivált. A számos kisebb program mellett a rendezvény főbb fellépői Paulina, Mc Hawer és Tekknő, a Mohikán, Kovács Kati és a V-TECH lesznek.

Polgár Patrícia

Nyári fesztiválhangulat Répcelakról

 Az évtizedes hagyományra visszanyúló fesztivált rendszerint júniusban rendezik meg Répcelakon. Az, hogy a koncerteket a művelődési ház színpadán rendezik meg, az idén sem változott, a rendezvény időpontja azonban igen – emelte ki Boros András, a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, majd hozzátette: idén június 20–23-áig várják a szórakozni vágyókat a kisváros főterére. 

A csütörtöki „nulladik napon” a Nyitott Tér Egyesület közreműködésében kiállításmegnyitóval (Gyulai-iskola a nagykőrösi Révay-gyűjteményben) és komolyzenei koncerttel (Camerata Pro Musica) indulnak a programok. Pénteken Paulina, majd MC Hawer és Tekknő lép színpadra, az este pedig retró bulival zárul. Szombaton délelőtt a már hagyományos Répce Running Futófesztivállal indul, a délután és kora este gyermekprogramokkal indul, majd fellépnek a helyi kötődésű egyesületek és csoportok. 

Aznap a Republic dalait megidéző Mohikán és Kovács Kati ad koncertet. Az estét utcabál zárja. A zárónapon kora délután lobban a tűz a fazekak és üstök alatt, a szervezők ismét közös főzésre, majd az azt követő kóstolóra invitálják a répcelakiakat, ezalatt Meggyes Csabi szórakoztatja a falatozókat. Délután a gyökerekhez visszanyúlva a „Kiskalinkón” néptáncműsorokat láthatnak, majd fellép a SEK Music Group, majd a V-Tech és a Take Cover zenekar. 

A hosszú hétvége valamennyi napján kézművesek, vásárosok is várják a kilátogatókat, próbálunk idén is egy igazi fesztiválhangulatot megteremteni – emeli ki Boros András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában