Csiperke és Csuporka harminc éve játszik

2024.05.24. 08:43

Fennállásának 30. jubileumát ünnepelte közösen a Szamóca Színház a szombathelyi óvodásokkal - fotók

Ezúttal a születésnapos ajándékozott: fennállásának 30. jubileumát ünnepelte közösen a Szamóca Színház a szombathelyi óvodásokkal. Az Agora Savaria Filmszínházban megtartott előadás a minitársulat ajándéka volt a gyermekek számára.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

Idén 30 éves a Szamóca Színház. A társulat három évtizeddel ezelőtt Szombathelyen alakult meg, jelenleg a székhelyük Toronyban van. A minitársulat, azaz Csiperke és Csuporka (Fazekas Gábor és Kozma Judit) születésnapjuk alkalmából viszszatért a gyökerekhez, kedden közös ünneplésre, ajándék előadásra hívták a szombathelyi óvodásokat. Az óvónénik és a gyerekek éltek a meghívással és csordultig megtöltötték a mozi nagytermét. 

A gyerekek ötleteikkel segítették a bohócokat 

Ahogy a Szamóca előadásain mindig, úgy ezúttal is nagy izgalommal követték végig a gyerekek a történéseket, ötleteikkel segítették a két kedves és vidám bohócot abban, hogy megalapítsák bábszínházukat. Az előadás végén természetesen a vastaps sem maradt el. A műsort követően Kozma Judit és Fazekas Gábor közös koccintásra és emlékezésre várta kollégáit és barátait. A nosztalgikus beszélgetésen felidézték a kezdeteket és azt is megtudtuk, Csuporka hajában a masni és a pörgős szoknya is bizony végigkísérte az elmúlt három évtized előadásait. 

A büki mesevonaton is találkozhatunk 

A páros lendülete és lelkesedése nem hagyott alább, számos előadással örvendeztetik meg a gyerkőcöket. Legközelebb szombaton a bozsoki Kalapos Napokon, vasárnap Vasváron lépnek fel, de idén is jár a büki mesevonat Csiperkével és Csuporkával a fedélzeten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában