NŐI KÉZI

2017.09.26. 19:23

Megyei rangadót nyert a Körmend

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában megyei rangadót nyert a Celldömölk ellen a Körmend, sikerrel vette a játéknapot a Bük is.

Tóth Gábor

A körmendi Török Esztert nem lehetett tartani, nyolc gólt dobott a Cellnek. Mögötte Szomorkovits Adrienn Fotó: Unger Tamás

Egerszegi KK–Büki TK 19-32 (7-16). – Zalaegerszeg, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.Egerszegi KK–Büki TK 19-32 (7-16). – Zalaegerszeg, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.Bük: PALKOVITS – BINDER 11, SZABÓ D. 9/5, Csóka, Pukler, Németh D. 1, SZABÓ N. 8. Csere: Kálmán (kapus), Gulyás, Szenczi, Szabó R. 3/1, Németh B., Horváth K., Megyeri. Edző: Mátés István.A volt válogatott Balogh Beatrix által játékos-edzőként irányított fiatal egerszegi csapat csak egy ideig tudta tartani a lépést ellenfelével (19. perc: 7-10). Az első félidő hajrája már a bükieké volt, akik a fordulás után fokozatosan növelték az előnyüket (45. perc: 13-27). A vendégek simán nyertek és soraikból mindenki pályára léphetett a mérkőzésen.Körmendi DMTE–Celldömölki VSE 40-23 (19-9). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Németh D.Körmend: Anek – Török 8, Bokor 7/6, Adorján 8, Kiskós 4/1, Cser 6, Benedek 5. Csere: Manhertz 1, Bartik, Herczeg 1, Szalai L., Horváth D., Őri. Edző: Oláh Sándor.CVSE: Pongrácz –Farkas 6, Németh V. 4/2, Szomorkovits A. 5, Sebestyén 1, Bagics 5, Szalai Sz. 1. Csere: Geiger 1, Balogh V., Füzfa, Szalai F., Marton, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A körmendi Török Esztert nem lehetett tartani, nyolc gólt dobott a Cellnek. Mögötte Szomorkovits Adrienn Fotó: Unger Tamás

 

Celldömölki góllal indult a találkozó, de gyorsan érkezett rá a hazai válasz. Majd a jó védekezésének köszönhetően a Körmend megnyugtató előnyt harcolt ki magának (5. perc: 5-1). Innen aztán a házigazda fokozatosan növelte előnyét a rossz napot kifogó ellenfelével szemben. A szünet után a celliek egy 5-1-es rohammal nyitottak, meglepték ellenfelüket, de a Körmend rendezte a sorait és biztosan nyert.Sárvárfürdő Kinizsi– Vady Mosonszolnok 19-23 (11-8). – Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs.Sárvár: Petróczy – Vajda 3, Cser 7, Farkas L. 4/4, Nardai V. 3, Doncsecz 1, Soós 1. Csere: Varga Á. (kapus), Földi, Farkas L., Horváth E., Horváth D., Góman. Edző: Rozmán Gergő.A két kulcsemberét – Jenőfi Katalint és Kokas Viktóriát – még nélkülöző Sárvár villámrajtot vett (5. perc: 3-0) a jó erőkből álló, gyors kézilabdát játszó rivális ellen. A Sárvár a második játékrész derekáig tartotta egy-két gólos előnyét (45. perc: 15-14), ám a folytatásban elfogyott az erő. A hazaiaknál kevés volt a minőségi csere, így a végén – a kiváló sárvári kapusteljesítmény ellenére is – vereséget szenvedett a Kinizsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában