Vízilabda

2017.10.05. 19:52

A BL-győztessel játszotta első OB I-es bajnokiját az AVUS

SZOMBATHELY A regnáló Bajnokok Ligája-győztes ellen vívta első OB I-es mérkőzését az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS). A Szolnok igazolta jó hírét, 20 góllal nyert.

Pum András

AVUS–Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3-23 (0-6, 2-7, 0-5, 1-5). Szombathely, Fedett Uszoda, 250 néző, OB I-es férfi mérkőzés, A-csoport, vezette: Csanádi, Bereczki.AVUS–Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3-23 (0-6, 2-7, 0-5, 1-5). Szombathely, Fedett Uszoda, 250 néző, OB I-es férfi mérkőzés, A-csoport, vezette: Csanádi, Bereczki.AVUS: Horváth – Hajmási, Takács 1, Kiss Cs., Baj, Garancsy 1, Ekler 1. Csere: Kovács B., Polovic, Baranyai, Galambos, Kurucz, Cvetic, Ukumanov. Edző: Matajsz Márk. Szolnok: Kardos – Gocic 2, Bátori 2, MEZEI 2, Jansik 1, Prlainovic 1, Zalánki 1. Csere: Cuk 1, ALEKSIC 6, SzeghalmI 2, FÜLÖP 5, Hangay, Younger. Edző: Cseh Sándor.Az aligátorok első OB I-es mérkőzésén telt ház, remek hangulat várta a bajnoki címvédő, Magyar Kupa-, Szuperkupa- és Bajnokok Ligája-győztes Szolnokot. A meccs előtt a vasi klub nevében Matajsz Márk vezetőedző egy óriási üveg pezsgővel gratulált a szolnokiak korábbi eredményeihez. Az ünnepélyes pillanatoknak gyorsan vége szakadt, a sérülés, betegség miatt Basarát, Ságit, Kutasit nélkülöző vasiak ellen a az olimpia, világ, Európa-bajnok játékosokat felvonultató szolnokiak alaposan bekezdtek, percek alatt háromgólos előnyre tettek szert. Mivel nem lassítottak, már az első negyedben eldőlt a találkozó (0-6). A folytatásban sem változott jelentősen a játék képe, a vendégek gyors támadásaikat gólokkal fejezték be. A vasiak ugyan bátran vízilabdáztak, de mivel nem tudták a kapu közelébe bejátszani a labdákat, gyakran távolról voltak kénytelenek tüzelni. Aztán 0-8-nál egy emberelőnyös szituációban Takács Kristóf távolról a kapuba bombázott, megszerezve ezzel az AVUS első OB I-es gólját (1-8). A harmadik és a negyedik negyedben is a vendégek uralták a meccset, könnyű gólokat szerezve magabiztosan nyertek a végig jól küzdő, a meccset fel nem adó AVUS ellen. A lefújás után a nézők felállva ünnepelték az aligátorokat – és a Szolnokot.Matajsz Márk: – Pozitívum, hogy Európa legjobb klubcsapatának három gólt lőttünk, a 23 kapott találat viszont sok. Fiataljaink megtapasztalták, mi az igazi vízilabda. Cseh Sándor: – Fontos elvárás volt, hogy az első negyedet megnyomjuk, meggyőzően vízilabdázzunk, s mivel ez sikerült, ezt követően edzőmeccs jellege volt a találkozónak.Az A-csoport további eredményei: UVSE–Vasas 10-10, Debrecen–BVSC 8-12. A Kaposvár–FTC mérkőzést december 15-én rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában